nov 20, 2020
11 Views
0 0

A Néppárt úgy gondolja, hogy meg tudják győzni a magyar kormányt

Written by

Arra számítunk, meg fogjuk győzni a magyar kormányt arról, hogy az elfogadott jogállamisági rendeletben lefektetett rendszer nemcsak tiszteletben tartja az Európai Tanács júliusi megállapodását, hanem pártatlan mechanizmus is, mert egy olyan tanácsi határozattal zárul majd, amelyet az Európai Unió Bíróságán lehet megtámadni

– mondta a Telexnek az Európai Néppárt (EPP) uniós frakciójának kommunikációs igazgatója. 

Pedro Lopez de Pablo azt is kifejtette, hogy ők azt a mechanizmust támogatják, amelyről a háromoldalú egyeztetésen már megállapodtak az uniós intézmények a német elnökséggel, de ezt blokkolja a magyar-lengyel tandem.

A Néppárt tagja maradhat a Fidesz?

Pedro Lopez de Pablo ezzel kapcsolatban újdonsággal nem tudott szolgálni, Donald Tusk EPP-elnök korábban leszögezte, hogy a Fidesz tagságáról videokonferencián nem lehet dönteni, tehát elmozdulás az ügyben csak akkor várható, ha újra politikai közgyűlést tartanak. A felfüggesztett tagságú magyar kormánypárt kizárása napirenden van, “mivel 13 nemzeti tagpárt kérte, hogy szavazzanak erről. A párt szabályai szerint az elnöknek ezt az indítványt szavazásra kell bocsátania a következő politikai közgyűlésen”.

alfahir.hu/2020/11/20/europai_neppart_europai_unio_fidesz_koltsegvetes_jogallamisag_orban_viktor

Komment írása

Article Categories:
alfahír
banner

Vélemény, hozzászólás?