ápr 28, 2021
4 Views
0 0

A Nemzeti Népegészségügyi Központ azt állítja, nem tudja, hogy a nagyvárosokban hányan kaptak oltást

Written by

Nem lehet adatot szerezni arról, hogy településenkénti bontásban hogy állnak az oltással.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

A járványügyi tájékoztató honlapon minden nap közzé teszik, hogy hányan kapták meg a koronavírus elleni oltást, és hány ember kapta már meg a második vakcinát is, az Operatív Törzs tájékoztatóin pedig rendszeresen beszámolnak arról, hogy korcsoportonkénti bontásban milyen a beoltottak aránya – logikus lenne egy ilyen helyzetben azt várni, hogy valamilyen adatok léteznek a településenkénti oltottsági számokról is. Az Átlátszó közérdekű adatigénylésben kérte a Nemzeti Népegészségügyi Központtól, írják meg, hogy a fővárosi kerületekben és a megyei jogú városokban hány ember kapta meg az első, illetve a második oltást. Az NNK előbb a veszélyhelyzetre hivatkozva 15-ről 45 napra hosszabbította meg a válaszadási határidőt, majd annyit írt:

Az adatigénylésben kért adatokkal (beoltottak száma településenként lebontva) az NNK nem rendelkezik.

Egy hete az Mfor polgármestereket kérdezett az oltottsági számokról, a megkérdezett városvezetők egyike sem tudta megmondani, hogy a településükön hányan kaptak addig oltást.

hvg.hu/itthon/20210428_nnk_oltas_varosok#rss

Komment írása

Article Categories:
hvg.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?