ápr 6, 2021
6 Views
0 0

A Moderna és a Pfizer vakcinája több mint hat hónapig védelmet ad a koronavírussal szemben

Written by
Húsvéti akció a Portfolio-nál!
Új akciónk keretében a március 31. és április 9. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 18.000 forintért lehet megvásárolni. Így lényegesen kedvezőbb áron juthatsz hozzá a legfrissebb hírekhez, a legfontosabb elemzésekhez és az exkluzív tartalmakhoz. Ráadásul még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. További részletek ide kattintva.

A múlt héten a Pfizer is tett hasonló bejelentést.

A megállapításra úgy jutottak a kutatók, hogy több tucat embert vizsgáltak, akik a vakcinák kísérleti szakaszában segédkeztek, még jóval a tömeges oltatás előtt.

A lapban egy másik jelentést is publikáltak, melyben azt vizsgálták, hogy mennyire hatékonyak a kínai vakcinák az új mutánsok ellen. 50 ember vizsgálata alapján arra a következtetésre jutottak, hogy a Sinopharm és a Sinovac-oltások hatékonyak a brit mutáns ellen, viszont kevésbé vagy egyáltalán nem hatékonyak a dél-afrikai mutáns ellen. 50 ember egyébként rendkívül alacsony számnak számít az ilyen kísérletekben, tömeges kísérlet még nem történt, amely a tanulmány konklúzióit alátámasztaná.

Bár a Pfizer és a Moderna készítményei eddig hatásosnak bizonyultak a mutánsok ellen is, most ezek a gyógyszercégek is azt vizsgálják, hogy szükséges-e újabb oltási kör ahhoz, hogy a mutánsok ellen is biztos védelmet nyújtsanak.

www.portfolio.hu/global/20210406/a-moderna-es-a-pfizer-vakcinaja-tobb-mint-hat-honapig-vedelmet-ad-a-koronavirussal-szemben-477286

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
portfolio.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?