ápr 28, 2021
6 Views
0 0

A Microsoft a járványhelyzet egyik nagy nyertese

Written by

A Microsoft a járványhelyzet egyik nagy nyertese

A vártnál nagyobb negyedéves nyereséget és bevételt ért el a Microsoft, a világ legnagyobb szoftvervállalata 2021-es pénzügyi évének harmadik negyedében, mivel a koronavírus-járvány miatt továbbra is jelentősen emelkedik a kereslet a termékei és egyebek között felhőszolgáltatásai iránt. A Microsoft részvénye kedden, a tőzsdeidőn túli kereskedésben 3 százalék körüli mínuszba került, mert a befektetők szerint a kedvező negyedéves adatokat részben egyszeri tételek, így például adókedvezmények, illetve kedvező devizaárfolyamok okozták.

Az amerikai elektronikai óriásvállalat a keddi tőzsdezárás után közölte, hogy a március végével záródott három hónapban az adózott eredménye 14,8 milliárd dollár lett, 38 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál. A bevétele 19 százalékkal, 41,7 milliárd dollárra nőtt. A részvényarányos adózott eredmény 1,95 dollár lett, meghaladta az elemzői várakozásokban szerepelt 1,78 dollárt. A szakértők egyben kisebb bevétellel, 41 milliárd dollárral számoltak. Az intelligens felhő üzletág negyedéves forgalma 23 százalékkal, 15,1 milliárd dollárra nőtt, meghaladta a várt 14,92 milliárd dollárt. A Microsoft Azure szolgáltatásának, egy nyílt és rugalmas, nagyvállalati szintű felhőalapú számítási platformnak a bevétele 50 százalékkal emelkedett. A More Personal Computing üzletág, amely egyebek között magában foglalja a Windows operációs rendszert, valamint az Xbox termékeket és tartalmakat is, 19 százalék növekedéssel, 13 milliárd dollár bevételt hozott, nagyobbat a szakértők által becsült 12,57 milliárd dollárnál.

Forrás: MTI; Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

#wpdevar_comment_4 span,#wpdevar_comment_4 iframe{width:100% !important;} #wpdevar_comment_4 iframe{max-height: 100% !important;}
pestisracok.hu/a-microsoft-a-jarvanyhelyzet-egyik-nagy-nyertese/

Komment írása

Article Categories:
pestisracok
banner

Vélemény, hozzászólás?