ápr 21, 2021
9 Views
0 0

A Mandalorian készítői még a főszereplőknek sem árulták el Luke Skywalker visszatérését

Written by

A modern film és sorozatstábok nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a forgatásokról semmilyen információ ne szivárogjon ki idő előtt, a Trónok harca utolsó évadának munkálatai során például olyan eszközök álltak a stábtagok rendelkezésére, amelyek a lesifotókat készítő drónokat voltak képesek kilőni. A Star Wars esetében bevett szokás, hogy amennyiben titokban akarják tartani egy-egy nagy visszatérő érkezését, akkor hatalmas leplekkel engedik őket a helyszínen mozogni, nehogy valaki meglássa őket.

(A legfrissebb hírek itt)

A messzi-messzi galaxisban játszódó The Mandalorian esetében a készítők azonban még messzebb mentek, ugyanis a színészeket is átverték Luke Skywalker érkezésével kapcsolatban.

Betöltés…

Az élőszereplős Star Wars sorozat második évada tavaly októberben indult el a Disney+-on, a 8 részes szezon pedig számos meglepő pillanatot hozott. Ezek egyike volt Anakin Skywalker tanítványa, Ahsoka Tano (Rosario Dawson) felbukkanása, akit korábban a Star Wars: A klónok háborúja és a Lázadók című animációs szériákban láthatott a közönség. Rajta kívül a keménységéről ismert Bo-Katan is bemutatkozott, akit a Csillagközi rombolóból ismert Katee Sackhoff alakított. A produkció évadzárójára is maradt azonban egy nagy csavar, hiszen az ex-birodalmi Moff Gideon (Giancarlo Esposito) hajóján ragadt a főhős, Din Djarin (Pedro Pascal), aki éppen Baby Yoda, vagy más néven Grogu megmentésén dolgozott. A főszereplők azonban csapdába kerültek, amelyből egy legendás jedi, Luke Skywalker mentette meg őket.

Fogalmunk sem volt, hogy ő érkezik majd Din Djarinék megmentésére, a készítők átvertek mindannyiunkat. Nekünk azt mondták, hogy Plo Koon mester lesz a szezon utolsó nagy vendégszereplője. Nagyon hiszékeny vagyok, így én különösen megdöbbentem ezen a fordulaton

– árulta el a Bo-Katant játszó Katee Sackhoff a Star Wars Explained jótékonysági streamjében.

Betöltés…

Az álarcos jedi, Plo Koon először az 1999-ben bemutatott Baljós árnyakban, az előzmény-trilógia első részében bukkant fel, mint a Yoda által vezetett jedi-tanács tagja. A karakternek ezekben a filmekben nem volt túl jelentős szerepe, és később látni lehetett, hogy a 66-os parancs végrehajtásakor a klónok Palpatine parancsára őt is orvul meggyilkolták. A klónok háborúja című animációs széria azonban jobban bemutatta Plo Koon személyiségét, aki nem csak tiszteletben álló parancsnok, hanem jó pilóta és Ahsoka Tano korai mentora is volt.

A nagy tisztogatást követően számos jedi elrejtőzött és Obi-Wan Kenobihoz hasonlóan remeteként élte tovább az életét. Ezért is lehetséges, hogy Plo Koon visszatérésével a The Mandalorian alkotói át tudták verni a sorozat szereplőit. Pláne, hogy a Star Wars: Skywalker korában a halottnak hitt Császár is újra fontos szerephez jutott. Luke Skywalker visszatérését ráadásul különleges effektekkel oldották meg, Mark Hamill arcát pedig később illesztették rá Max Lloyd-Jones testére, aki részt vett a Disney+ produkciójának felvételén és olyan sorozatokból lehet sokaknak ismerős, mint az iZombie vagy a Switched at Birth.

A The Mandalorian harmadik évada 2022 elején érkezhet meg a Disney+-ra, a most már több mint 100 millió előfizetővel rendelkező streaming-szolgáltatás addigra várhatóan hazánkban is elérhető lesz. A folytatással kapcsolatos friss hír, hogy Az utolsó jediket rendező, a Star Wars-rajongókat nagyon megosztó Rian Johnson neve is felmerült azzal kapcsolatban, hogy egy későbbi epizódnál a The Mandalorian direktori székébe üljön. A kreatív szakember önálló Star Wars-trilógián is dolgozik, amelyről 2017-ben hallottunk először, és még mindig nem tett le arról a Disney, hogy a jövőben elkészülhetnek ezek a filmek.

(Ez is érdekelheti: Sírtak és toporzékoltak a Star Wars-rajongók a The Mandalorian utolsó része miatt – Ez akasztotta ki őket)


Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
Fájdalmas együttlét? Valószínűleg ez okozhatja (x)
Vigyázat: ezért gyakori a felfázás tavasszal! (x)

www.blikk.hu/streaming/mandalorian-disney-star-wars-s2-atveres-luke-skywalker/9fpxgs4

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?