jún 10, 2021
8 Views
0 0

A lengyelek a Balatonra és Kelet-Magyarországra szeretnek leginkább jönni

Written by

A lengyelek elsősorban a vidéki Magyarországot kedvelik, különösen a Balatont és a keleti országrészt, ahol átlagosan 3 éjszakát töltöttek el egy szálláshelyen – derül ki a Magyar Turisztikai Ügynökség MTI-nek küldött csütörtöki közleményéből.

Közölték, hogy a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (Ntak) adatai alapján 2020-ban Lengyelország a harmadik helyen állt Magyarország küldőpiacainak rangsorában. A lengyel vendégérkezések 60 százaléka, míg a vendégéjszakáik 80 százaléka köthető vidéki úti célokhoz.

A lengyel turisták leginkább a magán- és egyéb szálláshelyeket (40 százalék) kedvelték, de továbbra is népszerűek körükben a kempingek (17 százalék), a szállodák közül pedig a három csillagosak (15 százalék).

Tavaly a lengyel turisták több mint 3 milliárd forintot költöttek Magyarországon szálláshely-szolgáltatásra, a legtöbbet a 35-44 év közöttiek, több mint 961 millió forintot.

A lengyelek körében 2020-ban a Balaton térsége (29 százalék), Debrecen és térsége (24 százalék), valamint a Mátra-Bükk térség (19 százalék) volt a legnépszerűbb. A lengyelek által tavaly a leglátogatottabb városok Budapest, Hajdúszoboszló és Siófok voltak – közölte az MTÜ.

A most közölt statisztika része az ügynökség sorozatának a főbb küldőországokról, amelyet a turisztikai szezon kezdetére időzítve májusban és júniusban közöl az MTÜ.

(MTI)

24.hu/belfold/2021/06/10/lengyel-turizmus-magyarorszagon/

Komment írása

Article Categories:
24.hu · Belföld
banner

Vélemény, hozzászólás?