nov 20, 2020
6 Views
0 0

A legtöbb helyen csak egy-két hónapra elegendő szociális tüzelő jut a családoknak

Written by

A legtöbb helyen csak egy-két hónapra elegendő szociális tüzelő jut a családoknak

Megérkezett a szociális tüzelő a kisebb településekre. Ebből a rászorulók kaphatnak a lehetőségekhez képest akár annyit is, amennyivel egész télen meg tudják oldani a fűtést. A legtöbb helyen azonban egy-két hónapra elegendő jut a családoknak.

A Zala megyei Kerecsenyben már csak ki kell szállítani a fát. Sokan várják a segítséget, hiszen enélkül nem tudnák az egész szezonban megoldani a fűtést a házukban.

Kerecsenyben idén jó minőségű tölgyfát tudnak szétosztani. A polgármester szerint azonban az eddig érkezett mennyiség kevés ahhoz, hogy mindenkinek annyit adjanak, amennyit szeretnének, ezért kiegészítik a szállítmányt.

“Az önkormányzat egy ilyen 55 családnak fog tűzifát osztani. Ez ami mögöttünk látszik, amit pályázati forrásból nyertünk, ez arra nem elég, de az önkormányzat saját forrásból kiegészíti, még egy olyan 80 köbméterrel ezt a mennyisége, úgyhogy így három köbmétert tudunk adni családonként.” – nyilatkozta Réti Alfréd, a helyi polgármester.

A szintén zalai Eszteregnye polgármestere azt mondta, már készülnek a kiszállításra. A településen 40-45 ember juthat tüzelőhöz.

“Jelen pillanatban az igényeket mérjük fel és hogyha a tervek nem változnak, akkor a jövő héten megkezdjük a rászorulóknak a tűzifának a kiszállítását, kihordását. Amennyiben további igény merül fel még a szociális tűzifában, akkor az önkormányzatunka további rászorulóknak is biztosítja a szociális tűzifát.” – mondta Kele Lajos, a település polgármestere.

Az önkormányzatok központi támogatást kapnak a szociális tüzelőre, a legtöbb településen azonban ez nem elég ahhoz, hogy minden igényt kielégíthessenek, ezért saját erőből is vásárolnak fát.

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20201120-a-legtobb-helyen-csak-egy-ket-honapra-elegendo-szocialis-tuzelo-jut-a-csaladoknak

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?