máj 5, 2021
9 Views
0 0

A legsúlyosabb büntetést kapta a szekszárdi gyerekgyilkos

Written by

A legsúlyosabb büntetést kapta a szekszárdi gyerekgyilkos

A legsúlyosabb büntetést szabta ki másodfokon a bíróság arra a férfira, aki 2019 nyarán Szekszárdon brutális módon megölt egy hatéves kislányt, majd holttestét egy patakparton hagyta. A férfi, akit hosszú ideig elmegyógyintézetben kezeltek, végig tagadta tettét. Az ATV Híradó riportja.

A patakparton találtak rá a hat éves Leonetta holttestére. A kislány fejét egy kődarabbal verte szét gyilkosa, aki az eszméletlen, de még lélegző gyereket aztán a vízbe fojtotta. A rendőrök néhány nap alatt elfogták tettest, akiről kiderült, hogy a kislány unokatestvére és szexuális indíttatásból csalta le áldozatát a patakpartra. A férfit elfogása után elmegyógyintézetben kezelték fokozódó személyiségzavar miatt, ami többek között tinédzserkori drogfogyasztás következtében alakult ki.

Korábbi felvételekből kiderült, vezetőszáron kísérték a tetteset az első tárgyalásra. A kislány családjából többen is megjelentek a bíróság előtt, pillanatok alatt lincshangulat alakult ki. Az indulatos hozzátartozókat a rendőrök fékezték meg.

Az első meghallgatás után az áldozat édesapja azt mondta az ATV Híradónak, hogy ha ő dönthetne, nagyon súlyosan megbüntetné kislánya gyilkosát. Úgy fogalmazott: vagy életfogytiglan, vagy halálbüntetés.

A szekszárdi bíróság első fokon húsz év börtönre ítélte a gyilkost. A Pécsi Ítélőtábla most súlyosbította a büntetést. A vádlott szótlanul, megtörve hallgatta az ítéletet. Az indoklásban a bíróság kitért arra is, hogy a vádlott életkorára tekintettel, a másodfokú ítéletnél súlyosabb büntetést nem lehetett kiszabni.

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210505-a-legsulyosabb-buntetest-kapta-a-szekszardi-gyerekgyilkos

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?