ápr 28, 2021
10 Views
0 0

A legnépszerűbb magyar történész: Borvendég Zsuzsanna könyvei vezetik a sikerlistákat

Written by

A legnépszerűbb magyar történész: Borvendég Zsuzsanna könyvei vezetik a sikerlistákat

Könyvei alapján Borvendég Zsuzsanna, a Magyarságkutató Intézet munkatársa a legnépszerűbb történész Magyarországon. A történelmi kategóriában az elmúlt fél évben rendszeresen vezeti a legtöbbet vásárolt könyvek listáját, sőt a dobogó első (A hálózat pénze), a második (Az impexek kora) és harmadik (A kádári Magyarország titkos élete) helyét is Borvendég Zsuzsanna könyvei foglalják el a legnagyobb internetes áruház, a Bookline oldalán – írja az erdely.ma.

Talán nem véletlen Borvendég Zsuzsanna könyveinek sikere. Témáival a titkosszolgálatok izgalmas világába kalauzol, a valós történetek pedig úgy peregnek előttünk, mintha egy kémfilmet látnánk. A hálózat pénze című új könyve alig több mint egy hónap alatt három kiadást ért meg és tízezer példányban jelent meg, ami igazi bravúr – írja a portál.

A kötet tartalmi összefoglalója így szól:

Informális hálózatok, átláthatatlan kapcsolatrendszerek és ellenséges titkosszolgálatok küzdenek egymással vagy játszanak össze annak függvényében, hogy a tőke érdeke éppen mit követel. Az Egyesült Államokból érkező pénzekből kapitalista üzletemberek építik a Szovjetunió totális diktatúráját, üzemeltetik a vörös polip csápjait, amelyek azonnal rátelepszenek a kulturális élet és a gazdaság ütőerére.
Nácik és tegnapi üldözöttjeik kötnek szövetséget azért, hogy a lezáruló vasfüggönyön keresztül biztosíthassák a vadkapitalista tőke áramlását. Háborús bűnösök múltját vonják jótékony homályba, hogy erkölcsi gát nélkül üzletelhessenek velük a hatalmukat antifasiszta jelszavakkal legitimáló kommunista erők.
Svájci központból magyarországi kereskedők irányítják a nyugati baloldali mozgalmak fellazító tevékenységét, és kialakítják a hidegháború megosztottságához illeszkedő sajátos külkereskedelmi formákat, amelyek segítségével lerabolják a megszállás alatt sínylődő ország szerény gazdaságát.
Mindez nem fikció, hanem az elmúlt évszázad megrázó, rideg valósága. Levéltári forrásokból, az amerikai és a magyarországi hírszerzés fennmaradt dokumentumaiból bontakozik ki az a kém- és gengszterfilmekbe illő rejtett hálózati működés, amelyben a huszadik század két ordas diktatúrájának funkcionáriusai a nyugati hatalmakkal együttműködve építették ki a világtörténelem talán legsötétebb és legelvtelenebb érdekszövetségét.

Forrás: erdely.ma; Fotó: Magyarságkutató Intézet Facebook-oldala

#wpdevar_comment_4 span,#wpdevar_comment_4 iframe{width:100% !important;} #wpdevar_comment_4 iframe{max-height: 100% !important;}
pestisracok.hu/a-legnepszerubb-magyar-tortenesz-borvendeg-zsuzsanna-konyvei-vezetik-a-sikerlistakat/

Komment írása

Article Categories:
pestisracok
banner

Vélemény, hozzászólás?