márc 31, 2021
3 Views
0 0

A koronavírus már a harmadik leggyakoribb halálok az Egyesült Államokban

Written by
Húsvéti akció a Portfolio-nál!
Új akciónk keretében a március 31. és április 9. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 18.000 forintért lehet megvásárolni. Így lényegesen kedvezőbb áron juthatsz hozzá a legfrissebb hírekhez, a legfontosabb elemzésekhez és az exkluzív tartalmakhoz. Ráadásul még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. További részletek ide kattintva.

Több mint 3,3 millióan vesztették életüket tavaly az Egyesült Államokban, a legtöbb halálesetet az április 11-gyel és a december 26-tal végződő heteken jegyezték fel – derül ki a halotti bizonyítványok adatai alapján képzett statisztikákból.

A CDC által kiadott tanulmány szerint a koronavírus volt a harmadik a vezető halálokok között, összesen 345 323 áldozatot követelt az Egyesült Államokban 2020-ban. Több amerikait ölt meg a koronavírus, mint ahányan sztrókban, influenzában, vesebetegségben, cukorbetegségben, Alzheimer-kórban, vagy sérülések miatt.

A statisztikákból kiderül az is, hogy a legtöbb haláleset a szívbetegségekhez volt köthető, összesen 690 882 fő hunyt el, a daganatos megbetegedések pedig a második helyen állnak a leggyakoribb halálokok listáján, 598 932 amerikai vesztette életét valamilyen daganatos megbetegedés következtében.

Címlapkép: Getty Images

www.portfolio.hu/uzlet/20210331/a-koronavirus-mar-a-harmadik-leggyakoribb-halalok-az-egyesult-allamokban-476702

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
portfolio.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?