ápr 8, 2021
4 Views
0 0

A kormány döntött egyes védelmi intézkedések meghosszabbításáról

Written by

Szerdán, április 7-én lépett életbe a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának első fokozatáról szóló jogszabály, amely szerint a szolgáltatásokkal kapcsolatos ideiglenes védelmi intézkedések megszűnnek, így kinyithattak a fodrászatok, kozmetikák és más szolgáltatók, valamint az üzletek. Rövidült a kijárási tilalom időszaka (este 10-kor lép életbe) és korlátozták a nyitva lévő üzlethelyiségekben egy időben bent tartózkodók számát.

Ám az általános, tavaly november óta életben lévő korlátozó intézkedések érvényessége április 8-án lejárt volna – a még érvényben lévőket hosszabbították meg, méghozzá épp április 19-ig – addig a napig, amikor a kormány tervei szerint újranyitnák az iskolákat.

Ami április 19-ig biztosan velünk marad

A Kormány 166/2021. (IV. 7.) Korm. rendelete szól a védelmi intézkedések meghosszabbításáról a szerdai Magyar Közlönyben, és 7-én este tízkor életbe is lépett.

A benne foglaltak szerint változatlanok maradnak a maszkviselésre vonatkozó szabályok: a települések belterületén, az utcán és a közterületen továbbra is mindenki köteles maszkot hordani. Közterületen és nyilvános helyen továbbra is tartani kell a 1,5 méteres távolságot.

Szabadidős sporttevékenység – a kijárási tilalmon kívüli időszakban – továbbra is folytatható egyedül vagy ugyanazon háztartásban élőkkel, azzal a feltétellel hogy másoktól legalább 1,5 méter távolságot kell tartani.

A vendéglátó üzletek továbbra sem nyithatnak ki normál üzemben,

csak az ott dolgozók tartózkodhatnak ezekben az egységekben. Csak az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása érdekében, az ehhez szükséges időtartamig mehetnek be az éttermekbe a vendégek.

A szállodák és fitnesztermek továbbra sem fogadhatnak vendégeket.

Ugyanígy április 19-ig meghosszabbodik a Magyarország valamennyi schengeni belső határszakaszára ideiglenesen bevezetett határellenőrzési és határőrizeti feladat hatálya.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Belföld · Infostart.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?