máj 27, 2021
15 Views
0 0

A kormány azzal magyarázza a Honvédség parancsnokának távozását, hogy már elvégezte a feladatait

Written by

Közleményt adott ki a Honvédelmi Minisztérium, miután szerda este Áder János váratlanul felmentette Korom Ferencet, a Magyar Honvédség parancsnokát.

A minisztérium most azt mondja, a vezérezredes maga kérte a felmentését Benkő Tibor honvédelmi minisztertől, mert úgy látta: a Magyar Honvédség előtt álló új feladatok más típusú vezetőt kívánnak. Korom parancsnoki megbízatása eredetileg 2023. május 15-ig szólt.


Korom Ferenc a Honvédelmi Minisztériumban tartott évértékelõ és feladatszabó értekezleten 2021. február 25-én Fotó: Mohai Balázs/MTI/MTVA

A minisztériumi közlemény szerint a vezérezredes kérését azzal indokolta, hogy a 2018-ban rá bízott feladatokat:

  • a Honvédelmi Minisztérium (HM) és a Magyar Honvédség (MH) szétválasztását,
  • az MH Székesfehérvárra történő költöztetését,
  • a haderő szervezeti átalakítását
  • és a haderőfejlesztés alapjainak megteremtését,
  • az eszközbeszerzések előkészítését,

jó eredménnyel, maradéktalanul elvégezte, és sikeresen vezette a Magyar Honvédséget a járványhelyzetben jelentkező feladatok végrehajtásában is. „Korom Ferenc meglátása szerint azonban a Magyar Honvédség előtt álló új feladatok más típusú vezetőt kívánnak. Ugyanakkor tapasztalatait, tudását tervezetten továbbra is Magyarország szolgálatában, külföldön kamatoztatja” -írta a Honvédelmi Minisztérium.

Korom Ferenc parancsnoki utódjáról egyelőre nem született döntés.

444.hu/2021/05/27/a-kormany-szerint-azert-tavozott-ido-elott-a-magyar-honvedseg-parancsnoka-mert-mar-elvegezte-a-ra-bizott-feladatokat?utm_source=rss_feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_syndication

Komment írása

Article Categories:
444
banner

Vélemény, hozzászólás?