okt 18, 2020
9 Views
0 0

A királynő kegyelmet ad a férfinek, aki megállította a londoni késes terroristát

Written by

Gyilkos és emberek megmentője egy személyben, és most úgy néz ki, hamarabb szabadulhat.

Enyhítik a börtönbüntetését annak a férfinak, aki egy narválszarvval ment neki a terroristának, aki tavaly novemberben segített megállítani a London-hídon történt terrorcselekményt – írja a BBC. A férfi, bizonyos Steven Gallant ugyanis épp tizenhét éves börtönbüntetését tölti, amiért megölt egy embert – ám úgy tűnik, 2005-ös elítélése óta megváltozott, ennek nyomán pedig büntetését a királynő döntésének értelmében tíz hónappal megrövidítik, jövő júniusban szabadulhat is.

Gallant épp a társadalomba való visszailleszkedéssel, a bűncselekményt elkövetők rehabilitációjával kapcsolatban vett részt egy elítéltek részvételével megtartott konferencián, amikor a terrortámadás történt – ugyanis a támadó, Usman Khan, aki egy másik terrorcselekmény kísérletéért volt elítélve, ugyanazon a konferencián volt meghívott. Amikor Khan két kést rántott elő, és nekitámadott a konferencia két koordinátorának, Gallant egy narválszarvat kapott fel, ami a rendezvény helyszínén volt kiállítva, és azzal eredt Khan nyomába, aki kimenekült a London-hídra, ahol a rendőrök lelőtték.

Gallant saját életét kockáztatta, amikor a támadó után futott, ezzel pedig segített a támadó megállításában, emberek életének megőrzésében, ezzel pedig olyan bátorságot tanúsított, hogy azzal kiérdemelte büntetése enyhítését, ami pedig extrém ritka gyilkosságért elítélt bűnelkövetők esetében. Ami még meglepőbb, hogy a kegyelmet még annak a férfinek a családja is támogatta, akinek a meggyilkolásáért Gallant börtönben van.

Vegyesek az érzéseim, de ami a London-hídnál történt, az bizonyítja, hogy az emberek képesek megváltozni

– nyilatkozta Gallant áldozatának fia. Miután börtönbe került, Gallant hamar elkezdett azon dolgozni, hogy megváltozzon. A királynő ritkán gyakorolja jogát az elítélt bűnözők büntetésének elengedésével vagy mérséklésével kapcsolatban, legutóbb csaknem huszonöt évvel ezelőtt tett ilyet.

Kiemelt kép: Ben STANSALL / POOL / AFP

24.hu/kulfold/2020/10/18/londoni-keses-terrortamadas-natval-szarv-kegyelem-ii-erzsebet-kiralyno/

Komment írása

Article Categories:
24.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?