ápr 29, 2021
2 Views
0 0

A kínai elnökkel tárgyalt Orbán Viktor kormányfő

Written by

2584 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 776 983-ra nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt 186 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 27 358 főre emelkedett.
Már több mint 3 millió 870 ezer embert beoltottak, közülük 1 millió 822 ezren a második adagot is megkapták.
Az Európai Unión belül kiemelkedő a magyarországi oltások sebessége, Máltával együtt vezetjük az európai rangsort – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón.
Gulyás Gergely azt mondta, az oltásnak köszönhető, hogy elkezdődött az újraindítás. A beoltottak száma pénteken elérheti a négymilliót, így a kormány korábbi döntésének megfelelően életbe léphet a korlátozások feloldásának újabb üteme.
A kormány felhatalmazta a külügyi tárca vezetőjét, hogy kétoldalú megállapodásokat kössön a védettségi igazolványok elismeréséről – jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter.
A kormány az ötmillió oltás elérésekor – várhatóan május harmadik hétvégéjéig – szeretné feloldani a lakodalmakra vonatkozó tilalmat – közölte Gulyás Gergely.
A járvány harmadik hullámának csökkenő szakaszában vagyunk, így az újraindítás újabb lépései lehetségesek – mondta az országos tiszti főorvos.
Újra látogathatók az idősotthonok, de csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők élhetnek a látogatás lehetőségével, az ilyen személy magával vihet a találkozóra a 18 évnél fiatalabb gyermeket is – közölte az országos tiszti főorvos.
Müller Cecília hangsúlyozta: a teljes védettséghez szükséges felvenni mindkét adag vakcinát.
Már nem a vakcinamennyiségen múlik, ki mikor kapja meg az oltást – hangsúlyozta György István, az oltási munkacsoport vezetője Magyarország élőben című műsorunkban.
Működik az online időpontfoglaló a koronavírus elleni oltásokra, a regisztráltak a következő napokban a Sinopharm-vakcinával történő oltásokra foglalhatnak időpontot – közölte a koronavirus.gov.hu
Rendkívül hatékonyak a Magyarországon használt vakcinák – hangsúlyozta Kacskovics Imre immunológus Magyarország élőben extra című műsorunkban.
Minden készen áll ahhoz, hogy hétfőn elkezdődjenek az érettségi vizsgák, a kormány döntése értelmében néhány kivétellel csak írásbeli vizsgák lesznek az egészségügyi óvintézkedések betartásával – közölte Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár.
KSH: Februárban a bruttó és a kedvezmények nélkül számított nettó átlagkereset egyaránt 9,8 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest. A kedvezmények figyelembevételével számított nettó kereset 9,5 százalékkal emelkedett.
Tovább bővíti mátészalkai tejipari gyárát a holland tulajdonú FrieslandCampina Hungária Zrt., az 5,1 milliárd forintos beruházáshoz a kormány 980 millió forint támogatást ad – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
Áder János  köztársasági elnök szerint a hazai szén-dioxid-elnyelő kapacitás növelése érdekében gyarapítani kell az erdősített területek nagyságát, erre jó módszer lehet a fasorok telepítése az utak, vasutak mentén.
A megújuló energiával és az energiahatékonysággal összefüggő tapasztalatokról egyeztetett a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal a szerb Bányászati és Energetikai Minisztérium államtitkáraival.
Miközben az Európai Bizottság illetékesnek érzi magát abban, hogy foglalkozzon az illegális migránsok jogaival, nem érzi magát illetékesnek abban, hogy végre foglalkozzon az őshonos európai közösségek jogaival – mondta Pánczél Károly.
Az Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottságának elnöke Magyarország élőben című műsorunkban közölte: bírósághoz fordultak a kezdeményezők, hogy kikényszerítsék, az EU fogadjon el normákat az őshonos nemzeti közösségek jogainak védelmében.
Szerbiával és Montenegróval már megvan a megállapodás a védettségi igazolványok kölcsönös elismeréséről – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
Az Európai Parlament jóváhagyta azt a jogszabályt, amely kötelezi az internetes platformok üzemeltetőit, hogy a terrorista propagandát felfedezésüktől számítva egy órán belül töröljék.
Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője mérföldkőnek nevezte a rendelet elfogadását a terrorizmus elleni küzdelemben.
A világon 149,2 millió ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 3,1 millió, a gyógyultaké 86,5 millió a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem adatai szerint.
Romániában május 5-től a fertőzési rátától függetlenül valamennyi végzős diák visszatérhet az iskolapadokba minden olyan településen, amelyet nem helyeztek vesztegzár alá.
Romániában is megjelent a koronavírus egyik indiai mutánsa, amely viszont nem azonos az Indiában jelenleg súlyos járványhelyzetet okozó vírusvariánssal – közölte a bukaresti egészségügyi minisztérium.
Észak-Macedóniában kinyithattak a kávézók és éttermek teraszai, Szerbiában nem enyhítenek a május 1-jei és az ortodox húsvéti ünnepekre.
Ukrajnában ismét gyorsult a koronavírus-fertőzés terjedése, több mint 11 600, az előző napinál mintegy kétezerrel több új beteget jegyeztek fel, az elhunytak száma megközelítette a négyszázat.
Várhatóan júniustól lehet oltani az EU-ban a 12-15 éves korosztályban a Pfizer/BioNTech-vakcinával – mondta a német cég vezérigazgatója.
Lassul az új típusú koronavírus-járvány Németországban, a vírus okozta betegségtől védelmet nyújtó oltások beadásának kampánya gyorsul – mondta a német szövetségi egészségügyi miniszter.
Megjelent Izrael különböző részein is a koronavírus indiai változata, de továbbra is folyamatosan csökken az új fertőzöttek száma.
Első fokon 2,5, illetve 4,5 év börtönre ítéltek két moldovai férfit, akik mások által Magyarországra juttatott migránsokat próbáltak továbbszállítani az országhatártól tavaly nyáron.
Jogerősen egy év – két évre felfüggesztett – fogházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla azt a nőt, aki az orvosi utasítást figyelmen kívül hagyva, több órás késéssel vitte vissza a kórházba a műtét után hazaengedett, egyéves gyermekét.
A klímacélok eléréséhez szükséges a vasúti közlekedés arányának növelése és a közúti közlekedés zöldítése – hangsúlyozta Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója.
Az szja-bevallási tervezetük postázását mintegy 225 ezren kérték, a tervezeteket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal folyamatosan postázza az igénylőknek a nyilvántartásában szereplő címükre – közölte a NAV.
BKK: Az ünnepnapok kivételével a májusi hétvégéken a 3-as metró továbbra is csak az északi szakaszon jár a vonalon zajló felújítási munkák miatt.
Átadták Magyarország első mobil hidrogén-töltőállomását Budapesten, a Linde Gáz Magyarország Zrt. telephelyén.
Férfi kézilabda Eurokupa: Spanyolország – Magyarország 28:30
Labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntő, első mérkőzés: Paris Saint-Germain – Manchester City 1:2
A Magyar Labdarúgó Szövetség úgy készül, hogy a MOL Magyar Kupa hétfői döntőjében már lehetnek nézők a Puskás Aréna lelátóján.

hirtv.hu/ahirtvhirei/a-kinai-elnokkel-targyalt-orban-viktor-kormanyfo-2520871?utm_source=feed&utm_medium=rss

Komment írása

Article Categories:
hírtv
banner

Vélemény, hozzászólás?