jún 8, 2021
6 Views
0 0

A kézikapitány nem akart kiszúrni a kisgyerekes anyukával

Written by

Június 21-én kezdi meg a felkészülést az olimpiára a magyar női kézilabda-válogatott, amelynek kapitánya, Elek Gábor 19 fős keretet hirdetett.

Elek helyzetét nem könnyíti meg, hogy az olimpiára mindössze 14 játékos, valamint 1 tartalék nevezhető.

„Így sajnos védekező- vagy támadó specialistákkal még jobban bekorlátoznánk a lehetőségeinket. Nagyon sajnálom, hogy emiatt Csiszár-Szekeres Klára kimaradt a keretből, de úgy érzem, hogy egy kisgyermekes anyukával nem tehettük volna meg, hogy végigcsinálja a felkészülést, majd itthon marad.

Ezt természetesen megbeszéltem magával a kimaradó érintettel is a kerethirdetést megelőzően

– idézte a kapitányt a magyar szövetség hírlevele. A keretbe bekerült egy újonc is, Bordás Réka, a Debrecen 23 éves beállója.

A válogatott Balatonbogláron kezdi a felkészülést, majd néhány napra Székelyudvarhelyre utazik, mert Elek úgy érzi, fontos, hogy a legkiemelkedőbb verseny előtt tovább erősítsék a magyarságtudatukat, és megmutassák magukat az anyaországon kívül is. Erdélyből visszatérve Siófokon folytatódik a felkészülés, majd Tokióban már a finomhangolás következik, és a csapat egy edzőmeccset is játszik majd Norvégia ellen.

A magyar válogatott az olimpián a B csoportba került, és sorrendben Franciaországgal, Brazíliával, az orosz csapattal, Spanyolországgal, valamint Svédországgal találkozik majd.

A magyar női válogatott bő olimpiai kerete:

Kapusok: BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), JANURIK Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZIKORA Melinda (Siófok KC)
Jobbszélsők: KOVÁCS Anett (FTC-Rail Cargo Hungaria), LUKÁCS Viktória (Győri Audi ETO)
Jobbátlövők: KISS Nikoletta (Siófok KC), KLUJBER Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), TOMORI Zsuzsanna (Siófok KC)
Irányítók: KOVACSICS Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZUCSÁNSZKI Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria), VÁMOS Petra (DVSC Schaeffler)
Beállók: BORDÁS Réka (DVSC Schaeffler), HELEMBAI Fanny (Váci NKSE), KISFALUDY Anett (FTC-Rail Cargo Hungaria), TÓVIZI Petra (DVSC Schaeffler)
Balátlövők: HÁFRA Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZÖLLŐSI-ZÁCSIK Szandra (MTK Budapest)
Balszélsők: MÁRTON Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), SCHATZL Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.


Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért.
Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

24.hu/sport/2021/06/08/kezilabda-magyar-noi-valogatott-bo-keret-az-olimpiara-elek-gabor-csiszar-szekeres-klara/

Komment írása

Article Categories:
24.hu · Kézilabda · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?