ápr 27, 2021
9 Views
0 0

A kertben elásva került elő közel 180 millió forint értékű készpénz: hosszú évekre rács mögé kerül az elfogott kokainkereskedő

Written by

A vádlott nyugdíjas édesanyja 2015. március 30-án 50 millió forint készpénzért vásárolt egy biatorbágyi ingatlant, amelyre a fedezetet a férfi biztosította, és amely ezt követően a bejelentett lakcíme és tartózkodási helye volt – közölte a Budapest Környéki Törvényszék kedden az MTI-vel.

(A legfrissebb hírek itt)

A vádlott 2018. június 11-én hárommillió forintért megvásárolt egy másik biatorbágyi ingatlant is, továbbá tulajdonában volt egy motorkerékpár és egy gépkocsi, melyek együttes értéke mintegy ötmillió forint.

(Ez is érdekelheti: Lecsaptak a zsaruk a drogdílerekre Budapesten – Akciófilmbe illő módon kapták el egyiküket – videó)

A vádlottat a rendőrök egy közúti ellenőrzés során 2019. május 2-án, Pátyon intézkedés alá vonták, kokaint és 300 ezer forint készpénzt találtak nála. A vádlottól vett vér- és vizeletmintából a későbbi szakértői vizsgálat kokaint mutatott ki.

Ugyanezen a napon a hatóság házkutatást tartott a vádlott lakhelyén, ahol több mint 400 gramm kokaint foglaltak le, melynek értéke majdnem 8,5 millió forint. A kutatás során illegális gyógyszernek minősülő ampullákat és tablettákat is elkobzott a rendőrség. A vádlottól lefoglalt, kábítószernek minősülő kokain mennyisége meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát – írták.

Tavaly a rendőrség újabb házkutatást tartott a vádlott ingatlanában, amelynek kertjében, a földbe ásva, egy ragasztószalaggal körbetekert csomagban majdnem 180 millió forint értékben forint és euró bankjegyeket talált.

(Ez is érdekelheti: Rengeteg kábítószert találtak a lakásán, most vádat emeltek a budapesti drogdíler ellen)

Mindezek alapján a bíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki, és hat év fegyházbüntetésre ítélte.

Az ügyész kizárólag a büntetés tekintetében három nap gondolkodási időt tartott fenn fellebbezésre, míg a vádlott és védője enyhébb minősítés és a kiszabott büntetés enyhítése érdekében fellebbezett, így az ítélet nem jogerős – áll a közleményben.

(MTI)

EXTRA AJÁNLÓ
Lépésről lépésre: íme, egy egyedi ajándék anyák napjára! (x)
Egy vitamin a szép hajért, bőrért és körmökért: így hat ránk a biotin (x)

www.blikk.hu/aktualis/belfold/kokainkereskedo-180-millio-forint-keszpenz-hat-ev-fegyhaz/4grnj9l

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?