jún 4, 2021
6 Views
0 0

A kaszálás is gondot okozhat Zuglóban – 12 milliárdos a hiány

Written by

A kaszálás is gondot okozhat Zuglóban – 12 milliárdos a hiány

Nehéz helyzetben van Zugló a kormányzati kompenzáció elmaradása miatt – mondta Horváth Csaba a Spirit Fm Aktuál című műsorában. A kerület vezetője szerint olyan minimális tartalékot sikerült képezniük, ami semmilyen komoly feladatra nem elég. A szocialista politikus arról is beszélt: egyelőre nem gondolkodik abban, hogy ha Karácsony Gergelyből jövőre miniszterelnök lesz, elindul-e a főpolgármesteri posztért.

Az idei évi teljes hiány megközelíti a 7 milliárd forintot, a tavalyi évről további 5 milliárdot görget maga előtt Zugló – mondta az Aktuálban Horváth Csaba. A kerület polgármestere szerint ez elmaradt beruházásokat jelent és a működési kiadásokból jelentős lefaragásokat.

„A kormánytól így 6,6 milliárdot kértünk kompenzációra, amit nem kaptunk meg. Emiatt a zuglóiak azt érzik, hogy kevesebb a közterületekre fordítható erő, például a kaszálási menetrend nehezen tartható és ha az időjárás miatt sűríteni kell a menetrenden, nincs rá forrás a rendkívüli tartalékból”

– tette hozzá. Horváth Csaba bízik benne, hogy nem válik fizetésképtelenné a kerület, de ehhez még nagyon sokat kell dolgozni.

Zugló költségvetése idén több mint 40 milliárd forint, ehhez képest nagyon nehezen tudtak egy 300 milliárdos tartalékkeretet felállítani, ha bármi történne. Viszont ha bármi jelentős dolog történne, ebből azt lehetetlen megoldani – jelentette ki a polgármester.

Arra a kérdésre, hogy ha 2022-ben Karácsony Gergely lesz a miniszterelnök, és leköszön a főpolgármesterségről, indulna-e egy főpolgármester választáson, Horváth azt válaszolta: ezt majd az akkori politikai környezetnek megfelelően döntik majd el. „Nincs előttünk ez, nem gondolkodom azon, hogy beszállnék-e egy főpolgármesteri versenybe” – tette hozzá az MSZP fővárosi frakcióvezetője.

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210604-a-kaszalas-is-gondot-okozhat-zugloban-12-milliardos-a-hiany

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?