máj 28, 2021
12 Views
0 0

A Karate kölyök sztárja bevallotta: azt hitte, esélytelen, hogy szerepet kapjon a filmsorozatban

Written by

A produkció biztosan sokkal kevésbé vált volna népszerűvé, ha a szerethető főhősök ellen nem olyan ikonikus gonoszok küzdenek, mint a John Kreese (Martin Kove) által vezetett Cobra Kai és legjobb tanítványa, Johnny Lawrence (William Zabka). A John G. Avildsen által rendezett produkcióról kevesen tudják, hogy az írót, Robert Mark Kament annak idején azzal kereste meg a Columbia Pictures, hogy találjon ki nekik egy olyan sztorit, amely hasonlít a direktor előző sikermozijához, az 1976-os Rockyhoz. Az író a saját élményeire építve dolgozott, így erősen beavatkozott a szereplőválogatásba, Morita leigazolása mellett például hevesen kampányolt.

(A legfrissebb hírek itt)

A Karate kölyök egyik nagy felfedezettje William Zabka volt, aki LaRusso nemeziseként vált ismertté és a második rész mellett a 2018 májusában debütált Cobra Kai-ban immár főszereplőként volt látható. Az első két évadával a Youtube prémium szolgáltatásán látható kis képernyős folytatás Johnnyt tette meg főszereplőjének és bemutatta, hogy az alkoholistává vált fickó hogyan szedte össze magát és kezdte az új generációt karatéra tanítani. Még a harmadik szezont is a videószolgáltató készítette el, ám ezt az évadot már a Netflix mutatta be 2021. január 1-jén, miután az összes korábbi részt is közzétették. A verekedős sorozatban olyan legendás karakterek tértek vissza, mint Daniel LaRusso, aki immár autókereskedőként dolgozott, de ő is visszatalált idővel a karatéhoz, illetve rajta kívül Kreese újra gonoszkodott, de a második film több karaktere, Chozen Toguchi (Yuji Okumoto) és Kumiko (Tamlyn Tomita) is tiszteletét tette.

„A 18 éves önmagam még valószínűleg valahol egy tengerparton pofozgatja magát, mert nem akarja elhinni az egészet. Amikor a Karate kölyök forgatókönyvét először olvastam, meg voltam róla győződve, hogy soha nem kapom meg ezt a szerepet. Neki fekete öve volt, én nem tudtam karatézni. Johnny egy motorosbanda vezetője volt, én azt se tudtam, hogy kell felülni egy motorra. Egy olyan srácról volt szó, aki sűrűn gonoszkodott másokkal, míg nekem az utolsó munkám egy tejreklám volt talán. Úgy gondoltam, hogy sosem fogják meglátni bennem a bandázós, verekedős fiút” – vallotta be több mint 35 évvel később William Zabka az Entertainment Weekly podcastjában.

A színésszel azóta nagyot fordult a világ, ugyanis a következő Emmy-gála egyik titkos esélyeseként emlegeti az amerikai sajtó.

A Cobra Kai sztárja, Martin Kove április 30-án számolt be arról, hogy a produkció negyedik évados forgatását a stáb befejezte:

Az új epizódok még 2021-ben megérkeznek, a szezon legnagyobb különlegessége az lesz, hogy ezt már teljes egészében a Netflix gyártja, így a rajongók különösen kíváncsiak lehetnek arra, hogy az online videótár tartani tudja-e azt a minőséget, mint amit a Youtube Red, későbbi nevén Youtube Premium tető alá hozott.

Nagy visszatérővel erősít a Cobra Kai új évada

Az 1989-ben bemutatott Karate kölyök 3-ban látott Terry Silver is visszatér a Cobra Kai 4. évadában, akit ismét Thomas Ian Griffith játszik majd – jelentette be nemrég a Netflix. A karaktert akkor kereste meg Kreese, miután a Miyagitól elszenvedett vereség hatására elvesztette tanítványait és anyagilag is nehéz helyzetbe került. A férfi meglátogatta egykori vietnámi veterán bajtársát, az üzletember Terryt, aki egyben a Cobra Kai alapítója is volt és a bosszúban kérte segítségét.

„A sorozat indulása óta óvatosan tervezgettük, hogy mikor kellene visszahozni a Cobra Kai dódzsó társalapítóját, Terry Silvert. Ez a pillanat eljött. Alig várjuk, hogy az egész világ átélje Thomas Ian Griffith visszatérését a franchise-ba” – áll az író-executive producer trió, Josh Heal, Jon Hurwitz és Hayden Schlossberg nyilatkozatában.

(Ez is érdekelheti: Háború tombol a jövőben: Chris Pratten múlik a világ sorsa az Amazon első nagyszabású sci-fi filmjében)


www.blikk.hu/streaming/karate-kolyok-tv-spinoff-netflix-cobra-kai-nyilatkozat/rqdnz49

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?