ápr 7, 2021
7 Views
0 0

A jövője a tét: vajon van még visszaút Petry Zsoltnak? Ezt mondja egy szakértő

Written by

A berliniek szerint az értékeikkel összeegyeztethetetlen a kapusedző konzervatív nézete, ahogy bírálta a nyugat-európai migránspolitikát, illetve nem értett egyet az RB Leipzig kapuját védő Gulácsi Péter (30) kijelentésével, aki kiállt a szivárványcsaládok mellett.

Sem homofób, sem idegengyűlölő nem vagyok. Sajnálom, amit a bevándorláspolitikáról mondtamjelentette ki Petry a kirúgása után.

(A legfrissebb hírek itt)

Vajon lehet még visszaút a német élvonalba vagy valamelyik komoly európai bajnokságba a magyar válogatottban korábban 38 alkalommal pályára lépő sportember számára?

– Ha sérül egy ismert ember megítélése, vannak rá bevált módszerek, amelyekkel ezen javítani lehet. Egyik ilyen, hogy nem egy lépésben tesszük jóvá, amit elrontottunk. Mindenképpen jó pont a bocsánatkérés. Ajánlatos ilyenkor egy év szünetet tartani, esetleg más országba elmenni edzősködni, ezt követően lecseng a sztori, s lehet visszaút akár a német bajnokságba is Petry Zsoltnak – mondta lapunknak Manhalter Dániel (41), a Prompt Media kommunikációs ügynökség vezetője.

A labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitánya a magyarországi színes bőrű légiósokra tett sértő megjegyzést korábban egy televíziós műsorban / Fotó: Pozsonyi Zita

A labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitánya a magyarországi színes bőrű légiósokra tett sértő megjegyzést korábban egy televíziós műsorban / Fotó: Pozsonyi Zita

A múltban akadt már hazánkban is olyan ismert személy, aki közfelháborodást kiváltó kijelentést tett. A korábbi futballkapitány, Mészöly Kálmán (79) úgy fogalmazott, hogy az afrikai légiósok a fáról éppen csak lemászva érkeztek az NB I-be. Az egykori Vasas-focista, Zombori Sándor (69) aztán ugyanezt a hasonlatot emlegette fel szintén a Sport TV-ben, s mindketten lekerültek a képernyőről – igaz, Mészöly később feltűnt több műsorban is, sőt, életműdíjat kapott. A kommentátor, Léderer Ákos (44) egy Fehérvár–Jesenice hokimeccsen szurkolt bunyó közben a magyar játékosnak, tettéért három hónapig nem közvetíthetett. Az olimpiai bajnok vízilabdázó, Csapó Gábor (70) pedig egy pohár segítségével szemléltette élő adásban, miképpen kellene kivédenie egy nőnek a csoportos erőszakot – e performanszt követően nem is szerepelt már a tévében.

A Honvéd korábbi csatára, Kovács Kálmán (55) lepatkányozta a fradistákat, a nagy felzúdulást kiváltó kijelentése után pedig lemondott a hazai szövetség szakmai bizottsági tagságáról.

A korábbi válogatott focista, a Bp. Honvéd gólerős csatára a fradistákat nevezte patkánynak egy internetes bejegyzésben, magára zúdítva a népharagot / Fotó: RAS-archívum

A korábbi válogatott focista, a Bp. Honvéd gólerős csatára a fradistákat nevezte patkánynak egy internetes bejegyzésben, magára zúdítva a népharagot / Fotó: RAS-archívum

– Viccnek szántam a kijelentésemet, de nem jól sült el… Megsínylette a karrieremet az eset, de nem azt sajnálom, hogy kimondtam, hanem hogy nem tudtam elvégezni a munkámat a szövetségben – mondta lapunknak Kovács, aki Petryvel együtt nyert 1984-ben ifjúsági Európa-bajnokságot.Beszéltem Zsolttal a menesztését követően, nincs könnyű helyzetben, de ahogy ismerem őt, nem roppan össze. Az viszont biztosra vehető, hogy a közeljövőben nehezebb lesz neki a németeknél munkát találnia.

(Ez is érdekelheti: Király Gábor szerint lehet jó megoldást találni a Herthánál)

Király cáfolja, hogy Berlinbe menne

A német lapok azt írják, a 108-szoros válogatott korábbi labdarúgó, Király Gábor (45) lehet a Hertha új kapusedzője. A berlini klub színeiben 1997 és 2004 között 252 mérkőzésen pályára lépő legenda viszont ezt cáfolta. Azt mondta, bár a HBSC jelentős helyet foglal el a szívében, de most az általa alapított szombathelyi Király Sportegyesületre akar koncentrálni.

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
A Rossmann is készül a Glamour-napokra! Részletek az akciós újságban (x)
Minden, amit a férfiak legfontosabb szervéről tudni lehet (x)

www.blikk.hu/sport/kulfoldi-foci/petry-zsolt-hertha-kirugtak-bocsanatot-kert/3y18td3

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?