ápr 27, 2021
4 Views
0 0

A jövő héten talán visszatérhetnek a szurkolók a La Ligában

Written by

A spanyol sajtóban – a Cadena SER és a COPE rádiók műsoraiban elhangzott információkra hivatkozva  megjelent hírek szerint a liga azt szeretné elérni, hogy még az idény vége előtt visszatérjenek a nézők a stadionokba. 

Így az első osztály utolsó négy, a második vonal utolsó öt fordulójában ismét lehetnének szurkolók a lelátókon, számukat azonban ötezer főben maximalizálnák.

Ez reményeik szerint jelzésértékű lehetne a következő idény előtt, amellyel kapcsolatban már abban bíznak, hogy megszűnnek a létszámra vonatkozó korlátozások.

Az ügyben az egészségügyi minisztériumnak kell kimondania a végső szót. Spanyolországban több mint egy éve, tavaly március közepe óta nem lehetnek nézők a stadionokban.

Jövő héten, a La Liga 35. fordulójában a bajnoki címről és a dobogós helyek sorsáról is döntő mérkőzéseket rendeznek: a Barcelona (3.) az Atlético Madridot (1.), míg a címvédő Real Madrid (2.) a Sevillát (4.) fogadja. Az éllovas Atléticónak 73, a Real Madridnak és a Barcelonának egyformán 71 pontja van – az egymás elleni eredményeiket tekintve a fővárosiak állnak jobban –, míg a Sevillának 70. A katalánok viszont egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak, mint a közvetlen riválisok, a Granada (8.) elleni hazai összecsapásukat csütörtökön pótolják.

(Borítókép: Oscar Del Pozo / AFP)

(MTI)

index.hu/sport/futball/2021/04/27/spanyol-bajnoksag-la-liga-visszaterhetnek-a-szurkolok/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Futball · Index.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?