jún 6, 2021
14 Views
0 0

A jövő évi költségvetésről szavaz a parlament a jövő héten

Written by

Az Országgyűlés kétnapos üléssel folytatja munkáját a jövő héten. A képviselők hétfőn interpellációkkal fordulhatnak a kormány tagjaihoz, kedden pedig elfogadhatják a kormány jövő évi költségvetésről szóló javaslatát.

Az MTI ismertetése szerint a házelnök napirendi javaslata alapján az ülés hétfőn 13 órakor, a közelmúltban elhunyt Dornbach Alajos korábbi SZDSZ-s országgyűlési képviselőre történő emlékezéssel, majd napirend előtti felszólalásokkal kezdődik.     

Ezt követően egy-egy órában interpellációk és azonnali kérdések, további 30 percben pedig kérdések hangozhatnak el.

A keddi ülésnap reggel 9 órakor napirend előtti felszólalásokkal indul, majd szavazásokat tartanak.     

Ekkor várható döntés Magyarország 2022-es költségvetéséről, valamint az adótörvények módosításáról. A Ház emellett elfogadhatja a kabinetnek a tartásdíj behajtásának szigorításáról szóló javaslatát is.

A határozathozatalok után két általános vitát tartanak, amelyen az alapvető jogok biztosa, valamint az Állami Számvevőszék elnöke számolhat be szervezeteik 2020-as tevékenységéről.

Z. Kárpát Dániel: a 2022-es költségvetés felzabálja a magyar jövőt

A napirend előtti felszólalásában beszélt Z. Kárpát Dániel, a Jobbik országgyűlési képviselője a 2022-es költségvetési javaslatról, amelyet még korábban Varga Mihály pénzügyminiszter nyújtott be. A Jobbik alelnöke elmondta, hogy az államtitkárok termelési jelentései Csehszlovákiát idézik.

alfahir.hu/2021/06/06/2022es_koltsegvetes_gazdasag_parlament

Komment írása

Article Categories:
alfahír
banner

Vélemény, hozzászólás?