márc 30, 2021
4 Views
0 0

A jó idő beköszöntével elkezdték a játszótereket fertőtleníteni

Written by

A jó idő beköszöntével elkezdték a játszótereket fertőtleníteni

A jó idő beköszöntével a játszóterek fertőtlenítését is megkezdték az ország több településén. A tavaszi szünet miatt többen vannak ezeken a helyeken, ezért a fertőtlenítés a járvány elleni védekezés fontos részének számít. Az ATV Híradó riportja.

Pécsen már reggel elindultak a szakemberek, hogy nekiálljanak a munkáknak. Itt a tervek szerint valamennyi játszóteret bejárják és minden játékot bepermeteznek a fertőtlenítőszerrel.

“Motoros hátipermetezőkkel folyamatosan végezzük a fertőtlenítőszerek kijuttatását a játszóterekre. Pécsett összesen 145 játszótér van, átlagosan egyenként fél óra alatt végezzük el ezeknek a fertőtlenítését. Úgy tervezzük, hogy 11 nap alatt végzünk ezzel a feladattal” – Földesi Virág, a Biokom szóvivője. 

A hintákat, padokat, de ahol van, ott még a kerítéselemeket is egyenként fertőtlenítik. A lakók azt mondják, hogy ez megnyugtatja őket, már csak azért is, mert a tavaszi szünetben tudnak hova menni a kicsikkel a szülők vagy éppen a nagyszülők.

A fertőtlenítőszer egyébként nem ártalmas a gyerekekre, így amikor a permetezés után a játékok megszáradnak, azonnal vissza is mehetnek azok, akik éppen egy lépcsőn kénytelenek kivárni a fertőtlenítés befejeztét. 

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210330-a-jo-ido-bekoszontevel-elkezdtek-a-jatszotereket-fertotleniteni

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?