ápr 26, 2021
10 Views
0 0

A járvány hatása: kevesebbszer zuhanyoznak az emberek

Written by

Ugyan az emberek a járvány idején jóval több időt töltenek otthon, egyre kevesebbet vannak a fürdőszobában, már ha a higiéniáról van szó, írja a Telegraph.

A brit kormány a közelmúltban végzett el egy kutatást, amelyből kiderült, hogy a zárás idején jelentősen kevesebbet zuhanyzik a lakosság.

A tanulmány szerint az emberek 17 százaléka vesz fürdőt kevesebbszer a járvány kezdete óta, negyedük a haját mossa meg kevesebbszer, harmaduk pedig nem vesz fel tiszta ruhát minden nap.

A válaszadók fele már a haját sem igazítja meg reggelente, kétharmaduk pedig sokkal ritkábban sminkeli ki magát. Minden tizedik kitöltő gyakrabban mossa a fogát, de ugyanennyien vannak azok is, akik ritkábban teszik mindezt a korábbiaknál.

A lapnak a Yale Egyetem egyik kutatója arról beszélt, nem is lenne egyébként szükséges a teljes testünket beszappanozni, mert elmondása szerint ez nincs is tudományosan alátámasztva. Mint fogalmazott, ezzel is védhetjük a bőrünk felszínén lévő mikroorganizmusokat, amik erősítik az immunrendszert.

A cikk olvasóinak ez az elképzelés azért annyira nem tetszett, sokan kommentben háborodtak fel ellene, mondván a zuhanyzás szent.

24.hu/otthon/2021/04/26/furdoszoba-zuhanyzas-jarvany-szokasok/

Komment írása

Article Tags:
· · · ·
Article Categories:
24.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?