ápr 16, 2021
7 Views
0 0

A horvát Ante Kulušić két csodálatos gólt szerzett, mégis élete rémálma lett a meccs

Written by

Különös gólokat hozott a péntek esti Besiktas–Ankaragücü-mérkőzés a török Süper Ligben. A 2-2-re végződött rangadón ugyanis Ante Kulušić, az Ankaragücü kiváló horvát védője két gólt is szerzett, mindkettőt gyönyörű, valóban ritkán látható, szép mozdulattal. Sajnos mindkettővel saját kapusát csapta be.

A Besiktas még egy tizenegyest is kihagyott, viszont az Ankaragücü mindkét gólját tizenegyesből szerezte.

A poszt lényege természetesen a videó volt, de aki még velünk marad, annak elmesélem, hogy magam boldog Besiktas-mez-tulajdonos voltam. Egyszer hétvégén Isztambulban voltam, de a Süper Lig döbbenetes szervezése miatt sem a Fenerbachse, sem a Galatasaray, sem a Besiktas nem otthon játszott. Igencsak csalódott voltam, de mivel a Besiktas eléggé belvárosi stadionnal rendelkezik, oda azért elmentem, és vettem két mezt. Már nincsenek meg, mert kihíztam s kidobtam őket.

Mindenesetre, ahogyan az Ankaragücü és a Süperlig elnevezés is jelzi, a török nyelvben nem spórolnak az ü betűvel. Szintén isztambuli emlékem, hogy egyszer pár isztambuli üzletemberrel eltölthettem egy vacsorát a város ázsiai részén található elegáns üzleti klubban. Máig emlékszem, hogy a meghívás a Büyük Kulüpbe szólt, ami azt jelentette, hogy nagy klub.

Ami pedig Ante Kulušićt illeti, kiváló, hórihorgas és kalandos pályafutású focistáról van szó. Főleg horvát és török klubokban játszott, de legutóbb a Dnyesztermenti Köztársaságból, a Sheriff Tiraszpol csapatától érkezett. Ez elsőre talán nem hangzik olyan jól, de valójában a szakadár köztársaság és Moldova máig közös focibajnokságot rendez, és azt mindig ez a csapat nyeri, hála a térségben minden üzletet uraló Sheriff-holdingnak, még brazil focistái is vannak.

Nemrég olvastam, hogy Európa egyik legszegényebb állama, vagyis Moldova, Litvániát és Csehországot szoros versenyben megelőzve megnyerte az egy főre jutó alkoholfogyasztás globális bajnoki címét. Félreértés ne essék, ennek az információnak egyáltalán nincs köze a videón látható jelenetekhez.

telex.hu/sport/2021/04/16/a-horvat-ante-kulusic-ket-csodalatos-golt-szerzett-megis-elete-remalma-lett-a-meccs

Komment írása

Article Categories:
Hírek
banner

Vélemény, hozzászólás?