márc 29, 2021
6 Views
0 0

A hitelmoratórium meghosszabbítását sürgeti a Jobbik

Written by

Z. Kárpát Dániel arra hívta fel a figyelmet, hogy a gazdasági és járványügyi válsághelyzet javában tart, miközben néhány hét múlva lejár a hiteltörlesztési moratórium. Ez azt jelenti, hogy több százezer háztartásra újabb törlesztési terhek szakadnak, a koronavírus-járvány nyomán meglévő bajok mellé.

A Jobbik országgyűlési képviselője szerint mivel a kieső dolgozói bérek, a kieső kisvállalkozói nem kerültek kipótlásra, számos család költségvetése ekkor omolhat össze, ezért arra szólítja fel a kormányt, hogy a moratórium ne a válság közepén, hanem majd a végén járjon le!

Mivel ennek időpontja a kormány elképesztően gyenge válságkezelése miatt nem ismeretes, első körben hosszabbítsák meg a hiteltörlesztési moratóriumot az év végéig! Emellett vegyék ki belőle azokat az “apróbetűs részeket” és rejtett költségeket, amelyek a futamidő meghosszabbítása vagy az adósok rosszabb besorolása révén károkat okozhatnak

– írja Facebook oldalán Z. Kárpát Dániel.

A Jobbik alelnöke hangsúlyozta, a hitelmoratórium meghosszabbítása az egyik előfeltétele annak, hogy a válság után a jólét mindenki számára elérhetővé válhasson.

alfahir.hu/2021/03/29/hitelmoratorium_jobbik_z_karpat_daniel_koronavirusjarvany_valsag

Komment írása

Article Categories:
alfahír
banner

Vélemény, hozzászólás?