márc 29, 2021
5 Views
0 0

A hét nyelven beszélő Sidibe; Helembai és a győri eksztázis

Written by


Hirdetés

Ibrahima Sidibe tizennégy évvel ezelőtt volt gólkirályjelölt az NB I-ben, hosszú légiós évek vannak a háta mögött, januárban megkapta a magyar állampolgárságot, azóta játszik az NB II-ben.  A DEAC labdarúgócsapatának 40 esztendős szenegáli támadója lapuknak elmondta, nem gondolta, hogy a másodosztályban futballozik még, ugyanis kétezertizenhétben, amikor visszatért Magyarországra, abbahagyta a profi futballt, s a családra és a munkára akart koncentrálni. Ám a DEAC feljutott az NB II-be, ő pedig nem tudott nemet mondani a hívásra. A hét nyelven beszélő támadó a „papa” a csapatban.

Helembai Fanny, a Váci NKSE és a magyar válogatott 24 éves beállója fontos szerepet játszott a magyar válogatott olimpiára kijutásában. A Nemzeti Sportnak elmondta: a győri selejtezőtornán eksztázisba kerültek a lányokkal, így amikor hazatért, némi ürességet érzett, s kellett néhány nap, hogy felfogja, megeméssze a tokiói szereplés lehetőségét. Persze azért muszáj volt továbblépnie, hiszen folytatódott a bajnokság, melyben a negyedik-ötödik hely megszerzése jó eredmény lenne a Vácnak, ugyanakkor a sorsolást figyelembe véve jól tudja, lesznek még kőkemény, sorsdöntő mérkőzéseik.

Junior mellékletünk riportere az újpesti Kellner Ferenc Sportközpontban járt. Itt működik a Madárfészek Ökölvívó-Akadémia-UTE, a klub fiataljainak látogatásunkkor épp a névadó, Erdei Zsolt, „Madár” tartott tréning előtti eligazítást. A 2014-ben alapított akadémia a múlt év végén az UTE szakosztályával kötött együttműködési megállapodást, a szakmai munka irányítását pedig már nagyjából négy hónapja Erdei vette kézbe, aki az azt megelőző három évben a szövetség elnöki feladatait látta el. Az akadémia növendékeinek nagy inspirációt jelent a példakép közelsége, de nem csak ezért érezhetik magukat jó helyen.

www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_ii/a-het-nyelven-beszelo-sidibe-helembai-es-a-gyori-eksztazis-2818049

Komment írása

Article Categories:
nemzetisport
banner

Vélemény, hozzászólás?