ápr 6, 2021
2 Views
0 0

A Hertha kirúgta a magyar kapusedzőjét, Petry Zsoltot

Written by

A Hertha kirúgta a magyar kapusedzőjét, Petry Zsoltot

A trénert a Magyar Nemzetnek adott interjúja után menesztették.

A Hertha BSC egy közleményben tudatta, hogy azonnali hatállyal felmentették a munkavégzés alól Petry Zsoltot: a csapat aláírta a Sokszínűség Chartáját, fontos számukra a tolerancia, és ezeket az értékeket „nem találták meg Petry nyilatkozatában”. Ráadásul az interjút nem is látták a megjelenés előtt, a kapusedző nem egyeztetett velük. – foglalta össze a 444.hu.

Petry Zsolt az interjúban kifejtette, hogy a szivárványcsaládok mellett kiálló Gulácsi jobban tenné, ha a focival foglalkozna, és elmondta a véleményét a bevándorláspolitikáról, hogy az az erkölcsi leépülés megnyilvánulása, és Európa morálisan mélyre süllyedt. 

Később egy közleményben az edző úgy fogalmazott, hogy tiszteletben tartja Gulácsi véleményét, és nem tett hátrányosan megkülönböztető véleményt a szivárványcsaládokra.

Később ezt nyugtázta Carsten Schmidt, a csapat vezérigazgatója: megismerték a fordítás hibáit, és hogy néhány részlet kimaradt az interjúból anélkül, hogy ezt Petry felé jelezték volna. Ennek ellenére „összességében nem felel meg az interjú a Hertha BSC értékeinek.” 

 „Szeretném hangsúlyozni, hogy nem vagyok sem homofób, sem idegengyűlölő. Nagyon sajnálom a bevándorlási politikával kapcsolatos nyilatkozatomat, és elnézést szeretnék kérni mindazoktól, akik nálunk keresnek menedéket és akiket megsértettem. Nagyon szerettem dolgozni a Hertha BSC-nél, és tisztelem ezt a döntést. Kívánok mindenkinek sikert a jövőben a Hertha BSC-nél” – áll Petry Zsolt nyilatkozatában a kirúgásával kapcsolatban. 

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210406-a-hertha-kirugta-a-magyar-kapusedzojet-petry-zsoltot

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?