okt 18, 2020
5 Views
0 0

A Hernád és a Sajó áradása még mindig gondot okoz Borsodban

Written by

Reggel 4 hírlevél

Amit tudni kell, minden reggel.

A Hernád és a Sajó áradása továbbra is gondot okoz Borsod-Abaúj-Zemplén megyében: a víz településeket zár el, utakat áraszt el.

Homokzsákokat pakolnak az Ináncs és Hernádszentandrás közötti, vízzel elöntött úton, Ináncs határában 2020. október 16-án.Fotó: Vajda János/MTI/MTVA

A Sajólád és Bőcs közötti útszakaszt hajnalban le kellett zárni, ezért a forgalmat az Alsózsolca-Felsőzsolca-Gesztely-Hernádnémeti útvonalra terelik, ez azt is jelenti, hogy Belső-Bőcs településrész egyelőre nem közelíthető meg közúton – közölte Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője.

A Halmaj és Hernádkércs közötti útszakaszon már csak egy kisebb rész van víz alatt, de Kiskinizs még most is elzárt településnek számít, ezért arra kérik a sofőröket, hogy ne próbáljanak meg áthajtani a lezárt szakaszokon.

A Hernád áradása miatt továbbra is teljes útzár van érvényben a Novajidrány és Vizsoly, Kiskinizs és Hernádkércs, illetve Halmaj és Abaújszántó közötti szakaszokon.

A Sajó áradása miatt kora reggel Kesznyéten és Sajóörös között szintén teljes útzárat vezettek be, a folyó magas vízállása miatt még mindig nem lehet közlekedni a Putnokról Sajóvelezdre vezető út egy szakaszán, a 26-os főútról Sajókazára vezető összekötőúton, illetve Muhi és Köröm között. Ott a komp sem közlekedik. (MTI)

Lépj be a Körbe október 20-ig, hogy október végén neked is küldjünk egy tiszteletpéldányt.


Belépek

444.hu/2020/10/18/a-hernad-es-a-sajo-aradasa-meg-mindig-gondot-okoz-borsodban

Komment írása

Article Categories:
444
banner

Vélemény, hozzászólás?