ápr 7, 2021
5 Views
0 0

A háromszoros magyar olimpiai bajnok tokiói tippje: a férfi és a női vízilabda-válogatott is éremmel térhet haza

Written by

A háromszoros magyar olimpiai bajnok tokiói tippje: a férfi és a női vízilabda-válogatott is éremmel térhet haza

Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó szerint ez a nők esetében egyébként történelmi tett lenne. Szerinte a felkészülés egyik kulcsa az lesz, hogy a sportolók hogyan tudnak alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez. Kiss Gergellyel a magyarok sportolási szokásairól is beszélgettek a Spirit FM Viccen kívül című műsorában.

Kiss Gergely a kommunikációs igazgatója az Ötpróba szabadidősport mozgalomnak. A napokban mutatták be azt az egyedi gyártású, kereskedelmi forgalomba nem kerülő, nemzeti színű melegítőt, amit az Ötpróba mozgalomban részt vevők megszerezhetnek. Aki a 60 pontot úgy éri el, hogy legalább öt különböző sportágban szerzett pontot, pontokat, az jogosult lesz erre a különleges, az olimpikonokéra nagyon hasonlító melegítőre.

Az Ötpróba mozgalom 43 éve van jelen Magyarországon. Kiss Gergely elmondta, hogy az előző olimpia előtt igyekeztek új lendületet adni a mozgalomnak, és ma már 25 ezren sportolnak az ötpróba keretében. Arra a felvetésre, hogy mennyire sportosak a magyarok, Kiss Gergely azt válaszolta, hogy sajnos nagyon alacsony aktivitásról indultunk, ami jellemző a kelet-európai országokra. Érezhetően van növekedés, de bőven van még hova fejlődni. Az észrevehető, hogy akik aktív életet élnek, azok egyre aktívabbak. Az Ötpróba célja, hogy minél több embert vegyen rá életmódszerű sportolásra – jutalmakkal és motiválással.

Arra a kérdésre, hogy ő személy szerint mennyit sportol és mit, Kiss Gergely elmondta, hogy igyekszik heti minimum 5-7 órát aktívan mozogni, egyebek mellett futni, erősíteni, illetve úszni. A tokiói olimpiai esélyekről a háromszoros olimpiai bajnok kifejtette, hogy a járványhelyzet miatt a felkészülés egyik kulcsa az lesz, hogy hogy a sportolók hogyan tudnak alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez. Egyébiránt szerinte nagy az esélye, hogy Tokióban mind a férfi, mind a női vízilabda-válogatott éremmel térhet vissza. Ez a nők esetében történelmi tett lenne, hisz eddig – mióta a női vízilabda is szerepel az olimpián – mindig negyedik helyen végeztünk. A férfi válogatott az Európa-bajnokság megnyerésével pedig bizonyította, hogy a legjobbak között a helye.

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210406-a-haromszoros-magyar-olimpiai-bajnok-tokioi-tippje-a-ferfi-es-a-noi-vizilabda-valogatott-is-eremmel-terhet-haza

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?