máj 26, 2021
14 Views
0 0

A Fudanhoz épülő könyvtárat és edzőtermeket a kínai egyetem hallgatói ingyen, a magyar diákok pénzért használhatnák

Written by

A Fudan budapesti kampuszán épül könyvtár, lesznek edzőtermek, ezek használatáért a kínai egyetem hallgatóinak nem, csak a magyar diákoknak kell majd fizetniük, írja a Népszava.

Palkovics László Fudan-ügyi kormánybiztos szerint a régi nagyvásártelepen kialakítandó közösségi tér mérete és funkciója nem változik, csak azt közben már hozzácsatolták a Fudanhoz, vagyis az ott épülő sportlétesítményeket és a könyvtárat külsősök csak térítési díj ellenében használhatják, miközben a Fudan diákjainak ingyenes.

A Népszava azt írja, a korábban 135 hektáros fejlesztési terület időközben 200 hektárra nőtt, mert belevették az atlétikai csarnok, az edzőpályák, a ferencvárosi szabadidőpark, az új evezős központ és a csepeli közpark területét is. Palkovicsék szerint a Diákvárosnak most több hely jut, mint korábban – úgy, hogy az eredeti tervben szó sem volt egyetemépítésről –, valójában viszont beszorult az északi részre, ami Baranyi Krisztina szerint nem több, mint 6-7 hektár, a Fudan pedig már 22,2 hektárt tesz ki.

A Fudan budapesti kampusza ellen június 5-re 12 tüntetést jelentettek be.

444.hu/2021/05/26/a-fudanhoz-epulo-konyvtarat-es-edzotermeket-a-kinai-egyetem-hallgatoi-ingyen-a-magyar-diakok-penzert-hasznalhatnak?utm_source=rss_feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_syndication

Komment írása

Article Tags:
· · ·
Article Categories:
444 · Budapest
banner

Vélemény, hozzászólás?