máj 27, 2021
13 Views
0 0

A Fudan budapesti kampusza lenne a második legnagyobb kínai egyetem Kínán kívül

Written by

A Budapesten épülő Fudan-kampusz lesz a második legnagyobb kínai kampusz Kínán kívül (beleértve a Fudanon kívül minden másik kínai egyetemet is), Európában pedig egyelőre ez lesz az egyetlen – derült ki egy online előadáson, amit a Telex szemlézett.

A nyilvános online konferencián a kínai Fudan Egyetem alelnöke beszélt a budapesti kampuszról. Azt mondta, hogy jelentős támogatást kapnak a magyar államtól, és először Palkovics László sanghaji látogatásán beszéltek egy magyarországi kampusz lehetőségéről.

A Fudan Hungary University négy karral indul majd: bölcsészet- és társadalomtudomány, műszaki és természettudományok, orvosi fakultás, valamint közigazgatás. Körülbelül 500-600 oktató és 6000 diák lesz, részben Magyarországról, részben más európai országokból. Az egyetemet regisztrálták Magyarországon, hogy magyar diplomát adhasson.

Szerdán a Közgazdászok a válságkezelésről csoport tizenöt tagja állt ki a budapesti Fudan kampusz építése ellen, mert szerintük a beruházás kifejezetten káros lenne a magyar gazdaság és társadalom jövőjére nézve.

444.hu/2021/05/27/a-fudan-budapesti-kampusza-lesz-a-masodik-legnagyobb-kinai-egyetem-kinan-kivul?utm_source=rss_feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_syndication

Komment írása

Article Tags:
· ·
Article Categories:
444
banner

Vélemény, hozzászólás?