Sze 30, 2020
19 Views
0 0

A főváros újratervezi a Csömöri úti felüljáró felújítását: ennyit biztosan csúszik a munka

Written by

Az újratervezés azt követően vált szükségessé, hogy a kivitelező a hídszerkezetet érintő problémákra bukkant, ezért a munkálatok egy évvel csúsznak, és jövő decemberre fejeződnek be – közölték.

Hozzátették: száz fővárosi híd és felüljáró szorulna felújításra, karbantartásra.

Azt írták: a fővárosban mintegy hárommillió négyzetméter út, száz kishíd, felüljáró és kétezer kilométernyi vízcsőhálózat felújítása maradt el, mert a korábbi városvezetés a szükséges összegek egytizedét sem fordította erre a célra.

Emlékeztettek arra: a közel fél évszázada épült, legutóbb 1989-ben felújított felüljáró rekonstrukciójára a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) 2019 decemberében kötött szerződést a Colas Zrt.-vel nettó 778 millió forintért.

Ugyanakkor a bontás során nem várt mértékű károsodásra derült fény; a vasbeton szerkezetek állapota a tervekben jelzettnél rosszabbnak bizonyult, így a kivitelezést felfüggesztették.

Ez azt jelenti, hogy nagyobb beavatkozás szükséges, mint ami előre látható és tervezett volt, illetve az is kiderült, hogy a felüljárót 10-15 éven belül újjá kell építeni – tudatták.

Közölték: ebben a helyzetben lesz idő a távlati tervek kidolgozására is. Ugyanis korábban megjelentek olyan elképzelések, hogy a híd helyett egy közös villamos/közúti aluljáróban vezessék át a forgalmat a vasúti vágányok alatt.

(A legfrissebb hírek itt)

A tájékoztatás szerint a BKK előkészíti a szerződés módosításához szükséges dokumentumokat és a főváros októberi közgyűlésére előterjesztést készít a fedezet szükséges mértékű megemeléséről.

Az intézkedések a jelenlegi szerződés értékéhez képest bruttó 344 millió forint többletkiadást jelentenek, amelyről a Fővárosi Közgyűlés hoz majd döntést.

A híd várhatóan 2021 decemberében adható vissza a közúti forgalomnak – tartalmazza a közlemény.

(MTI)

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
Mindenhol megérezzük? Ez történik a világban a koronavírus idején (x)
Tényleg környezetbarát a hibridautó? Itt a válasz (x)

www.blikk.hu/aktualis/belfold/csomori-oti-feluljaro-ujratervezik/kw70tze

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?