ápr 30, 2021
8 Views
0 0

A főváros a cigányokon kezdett spórolni először

Written by

– Ha a Momentum komolyan gondolná a „Csakis velük, semmit nélkülük!” szlogent, akkor legalább két roma képviselőnek biztosítanának helyet az első húsz befutó között. Azonban erről nincsen szó. Ahogy a Fővárosi Közgyűlésben sincs egyetlen roma képviselő sem – mutatott rá Balogh Artúr, majd hozzátette:

a baloldal romák nélkül fog romaügyet csinálni. – A baloldali romák kiváltak az ellenzéki hatos fogatból, és megalapították a Roma Szociáldemokrata Pártot – mondta a politikus.

Arra reagálva, hogy Karácsony Gergely (PM) főpolgármester és Kerpel-Fronius Gábor (Momentum) főpolgármester-helyettes oldalán feltűnt Setét Jenő, baloldali cigány aktivista, Balogh elmondta: a PM és a Momentum a fővárosban szeretné megszólítani a romákat, mert ezek a pártok a vidéki cigányság körében súlytalanok, ott a DK-nak van szavazóbázisa – mutatott rá.

A FROKK ügyében megszólaltattuk Balogh Elek fővárosi roma önkormányzati képviselőt is, aki elmondta, hogy tárgyalnak Kerpel-Fronius Gábor (Momentum) főpolgármester-helyettessel. Ugyanakkor azt is megjegyezte, hogy tudomása szerint a főváros csak szóban tájékoztatta a FROKK vezetőit arról, hogy eladja a több milliárd forint értékű épületet.

– A FROKK értünk kellene, hogy működjön. A Szentkirályi utcai épület helyett a főváros felajánlott egy József körúti első emeleti lakást vagy üzlethelyiséget, ami egyáltalán nem ugyanaz a kategória, mint a korábbi épület volt – fogalmazott a képviselő.

Balogh Elek azt is megjegyezte, hogy a főváros alá tartozó szervezet működése egyáltalán nem megfelelő. – A kerületi civil cigány szervezetek a FROKK költségvetésének töredékéből is rendszeresen szerveznek közösségi programokat, kulturális és művészeti eseményeket, ami a FROKK-ról nem mondható el.

Súlyos kétségek voltak az ingatlan alkalmasságával kapcsolatban. Helyette a szervezet működését több ingatlanban és funkcionálisan elkülönítve képzelik el – válaszolta lapunk megkeresésére Kerpel-Fronius Gábor, aki szerint alkalmas vezetéssel a FROKK betöltheti azt a szerepét, amely miatt eddig egybehangzó kritikák érték.

Fotó: MTI

Magyar Nemzet

hirtv.hu/ahirtvhirei/a-fovaros-a-ciganyokon-kezdett-sporolni-eloszor-2520912?utm_source=feed&utm_medium=rss

Komment írása

Article Categories:
hírtv
banner

Vélemény, hozzászólás?