nov 20, 2020
0 Views
0 0

A Fidesz válasza Varju Lászlónak: az országot Gyurcsány Ferenc adósította el több generációra

Written by

A Fidesz válasza Varju Lászlónak: az országot Gyurcsány Ferenc adósította el több generációra

A Fidesz közleményben reagált Varju László nyilatkozatára, melyben olyan állítások hangzottak el a gyurcsányista politikus részéről, miszerint az uniós költségvetés megvétózása a magyarok arculcsapása, az ország harminc évre való eladósítása és az ország érdekeinek nyílt elárulása. A nagyobbik kormányzópárt válaszában arra hívta fel a figyelmét a DK-s politikusnak, hogy az országot pont az ő főnöke adósította el több generációra, kormányzásuk alatt az országot az IMF adósrabszolgájává tették, miközben az államadósság a duplájára nőtt.

A Fidesz a következőket írta közleményében:

Az országot Gyurcsány Ferenc és a baloldal kormányzása adósította el több generációra. A korrupt és alkalmatlan kormányzásukkal pénzügyileg tönkretették, és az IMF adósrabszolgájává tették az országot. A baloldal olyan rossz állapotba navigálta az országot és annyira üres volt a kassza, hogy a piaci befektetők nem voltak hajlandóak magyar államkötvényeket venni, Gyurcsányék csak az IMF-hitellel tudták lélegeztetőgépen tartani az országot és anélkül már a napi számlákat és a nyugdíjakat se tudták volna fizetni. A baloldal kormányzása alatt duplájára nőtt az államadósság és 2010-re az államcsőd szélén állt az ország. A Fidesz-KDNP kormányzása óta Magyarország pénzügyileg stabilizálódott, visszafizettük a Gyurcsányék által felvett hiteleket, és csökkenő államadósság mellett is tartós növekedési pályára állt a gazdaság, emellett folyamatosan csökkennek az adók, nőnek a bérek és a családtámogatások. Magyarország ma nem szorul se az IMF, se más kegyelmére. A mostani kötvénykibocsátás piaci forrásbevonás, a pénzpiacok azért finanszírozzák szívesen a hazai fejlesztéseket, mert az elmúlt évek gazdaságpolitikájának köszönhetően teljes bizalommal vannak Magyarország iránt.

Fidesz – Magyar Polgári Szövetség

Forrás: MTI; Fotó: PestiSrácok/Horváth Péter Gyula

#wpdevar_comment_4 span,#wpdevar_comment_4 iframe{width:100% !important;} pestisracok.hu/a-fidesz-valasza-varju-laszlonak-az-orszagot-gyurcsany-ferenc-adositotta-el-tobb-generaciora/

Komment írása

Article Tags:
· · ·
Article Categories:
pestisracok
banner

Vélemény, hozzászólás?