Sze 30, 2020
14 Views
0 0

A Fidesz szerint a Soros-féle NGO-k mondták tollba az abszurd és hazug jelentést

Written by

Hidvéghi Balázs szerint a Soros-szervezetek vezetői mondták tollba a bizottsági alelnöknek, hogy mi kerüljön bele a hazánkat bíráló beszámolóba.

Vera Jourová elismerte, hogy az NGO-k véleményét is kikérték a jelentés elkészítése előtt.

A kormánypártok szerint Brüsszel ismét az Európai Bizottság alelnökét és annak jobbkezét, az igazságügyi biztost vetette be, hogy újabb támadást intézzen Magyarország és az Orbán-kormány ellen.

Vera Jourová és Didier Reynders 7 területen jelölt meg konkrét problémákat hazánkkal kapcsolatban abban a 28 oldalas dokumentumban, amely az uniós tagállamok jogállamisági helyzetéről szól.

Az átláthatóságért és értékekért felelős biztos a bírósági rendszer, a médiumok helyzete és a civil szervezeteket ért támadások miatt emelt kifogást Magyarországgal szemben. Bocsánatot azonban továbbra sem kért azért mert betegnek nevezte a magyar demokráciát.

A Hír TV brüsszeli tudósítója arról számolt be, hogy a biztosok kikérték ugyan a tagállamok véleményét, de a dokumentum elkészítéséhez mintegy 200 civil szervezet beszámolóját is meghallgatták.

A Fidesz szerint az NGO-k mondták tollba a jelentést, Brüsszel mégis úgy látja, hogy a dokumentum nem részrehajló.

A Fidesz európai parlamenti képviselője politikailag elfogult zsarolásnak nevezte a beszámolót. Hidvéghi Balázs azt mondta, a Bizottság az európai emberek pénzéből, euró százezreket költött arra, hogy kiadjon egy Soros-jelentést.

Hozzátette, az elkészített anyag tárgybeli tévedéseket is tartalmaz, amelyek a magyar kormány cáfolata ellenére benne maradtak a dokumentumban.

Hidvéghi Balázs külön kiemelte, hogy a Jourová által ismertetett jelentés amellett, hogy abszurd, önkényes és elfogult, minden tekintetben sérti a magyar embereket. A politikus ezért megismételte a kormány álláspontját, miszerint Jourovának távoznia kellene posztjáról.

Kapcsolódó anyagok:

Hollik: A jogállamisági jelentés Magyarország szimpla zsarolásáról szól

Jogállamisági jelentés

Hír TV

hirtv.hu/hirtvkulfold/a-fidesz-szerint-a-soros-fele-ngo-k-mondtak-tollba-az-abszurd-es-hazug-jelentest-2509105?utm_source=feed&utm_medium=rss

Komment írása

Article Categories:
hírtv
banner

Vélemény, hozzászólás?