máj 25, 2021
30 Views
0 0

A felvonó-tragédia miatt módosul a Giro d'Italia pénteki szakasza

Written by

A vasárnapi tragikus felvonóbaleset miatt módosul a Giro d’Italia országúti kerékpáros körverseny pénteki, 19. szakasza.

Az Abbiategrasso és Alpe di Mera közötti 176 km-es útvonal érintette volna a Mottarone-hegyet, aminél a 14 életet követelő tragédia bekövetkezett, amikor a drótkötélpályás felvonó egyik fülkéje a mélybe zuhant.Fotó: Vigili del Fuoco/AFP

Előzőleg Enrico Giovannini infrastruktúráért és közlekedésért felelős miniszter kérte a Giro szervezőit arra, hogy a gyászolókra tekintettel változtassanak az útvonalon.

A vasárnap záruló Girón ma szünnap volt. Összetettben a kolumbiai Egan Bernal (Ineos Grenadiers) vezet, – az egy ideig rózsaszín trikóban tekerő – Valter Attila (Groupama-FDJ) 16:23 perc hátránnyal a 13., Dina Márton (EOLO-Kometa) pedig közel 3 óra hátránnyal a 105. Szerdán a Canazei és Sega di Ala közötti 193 kilométer megtétele és hegyi befutó vár a mezőnyre. (MTI)

444.hu/2021/05/25/a-felvono-tragedia-miatt-modosul-a-giro-ditalia-penteki-szakasza?utm_source=rss_feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_syndication

Komment írása

Article Categories:
444 · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?