máj 1, 2021
3 Views
0 0

A félretett Pfizer-adagokhoz is hozzányúltak, hogy teljesüljön a 4 milliós terv

Written by

A kormány csütörtök éjszaka jelentette be, hogy egy napra lehetővé válik a Pfizer vakcinával való kampányszerű oltás az oltópontokon – ez lefagyott weboldalt, kígyózó sorokat és hatalmas káoszt eredményezett.

(A legfrissebb hírek itt)

Összesen 100 ezer vakcinát vetettek be, így szombatra már elérte a beoltották száma a négymilliót, és a nyitás következő fázisához érkeztünk. A tegnap kiosztott oltóanyagmennyiség épp annyi, amennyi a megyei és a centrum kórházak hűtőiben állt és reggelre felolvasztható volt, tehát olyan készletekhez is hozzá kellett nyúlni, ami a második oltásokra volt félretéve.

A nagy roham Orbán Viktor nyolc órás bejelentése után indult, amikor is a miniszterelnök arról beszélt, hogy aki pénteken nem veszi fel a Pfizer-vakcinát, annak erre csak hetek múlva lesz lehetősége – ezt a 16-18 éves diákok május 10-e után kezdődő oltáskampányával indokolta.

Mivel a regisztrációs felület teljesen elérhetetlenné vált és a rendszer összeomlott, regisztráció híján emberek ezrei indultak neki szerencsét próbálni a fővárosi és vidéki kórházak elé egyaránt, hátha felvehetik a beígért oltást. Később az operatív törzs arról beszélt, hogy az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér regisztrációs honlapja ellen felelőtlen emberek terheléses támadást indítottak.

(A legfrissebb hírek itt)

A Népszava felidézte Orbán Viktor magyarázatát a kialakult helyzetre: a tegnap kiosztott Pfizer-adagot eredetileg az érettségizőknek szánták, de aztán meggondolták magukat: mivel az oltás mellékhatással járhat, nem akarták, hogy ez megzavarja az érettségi vizsgákat.

A lapáltal megkérdezett szakember elképzelhetőnek tartja, hogy más okai voltak a derült égből jött bejelentésnek: szerinte a kormány úgy láthatta, hogy az oltási lendület megakadt, miután a Sinopharm nem volt elég vonzó, és szükség volt a plusz százezer beoltottra, hogy az oltottak száma elérje a kormányfő által szombatra kitűzött négymilliót.

Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, a Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja különböző bankok ajánlatait!

www.blikk.hu/aktualis/politika/pfizer-oltas-oltasi-kampany/xfk8dsz

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?