máj 28, 2021
16 Views
0 0

A Falco-kosaras, Váradi Benedek küzdelme – „Anya az égből adott erőt a bajnoki döntőben”

Written by

A hosszan tartó súlyos betegség után 56 esztendős korábban elhunyt Váradiné Szarka Ildikó kosáredző volt, a diáksportéletben és az utánpótlásnevelésben is elismerően beszéltek a munkájáról. A szombathelyiek csapatkapitánya biztos benne, hogy most ott fent nagyon büszke a fiára…

(A legfrissebb hírek itt)

Váradi Benedek (jobbra) minden beleadott a pályán a Falco sikeréért / Fotó: MTI-Kovács Tamás

Váradi Benedek (jobbra) minden beleadott a pályán a Falco sikeréért / Fotó: MTI-Kovács Tamás

– Rengeteget köszönhetek neki, az egyik legfontosabb személy volt az életemben. A nevelőedzőmnek is tekintettem, mindent tőle tanultam – emlékezett édesanyjára a 26 éves játékos. – Az egyik legnagyobb támasz az volt az elvesztése után, hogy rengeteg üzenetet kaptam a volt tanítványaitól, a diákjaitól, hogy mennyi mindenben segítette a pályafutásukat, az életüket. Sokszor ezek az sms-ek, e-mailek adtak erőt. Egyébként anya is azt mondta, hogy vigyem tovább azokat az értékeket, amelyekre tanított. Erre törekszem, ezekből próbáltam feltöltődni az NB I-es aranycsata találkozóira is. Hiszem és tudom, anya az égből adott erőt a bajnoki döntőben!

A keret más tagjait is érték tragédiák az elmúlt hónapokban, a koronavírus-járvány, a betegség sokaknak okozott fájdalmat. Ám a Falco kosarasai a bajban összetartottak, igazi csapatként vészelték át a legnehezebb időszakokat.

– A szavak is sokat segítenek, de az, hogy mi mindig kiálltunk egymás mellett, a legnehezebb helyzetekben, a veszteségek ellenére is segítettük a másikat, soha nem hagytunk egyedül senkit, úgy gondolom, ez megerősített minket – tette hozzá. – Úgy léptünk pályára mindig, hogy azok emlékéért is küzdöttünk, akik már nem lehettek velünk. Ez hatalmas lökést adott. A társak mellett a feleségem, az édesapám és a testvérem is mindenben támogatott, nagyon hálás vagyok nekik és a barátaimnak is.

Váradi ugyanakkor örül, hogy a nehézségek ellenére sikeres szezont tudhatnak maguk mögött.

– Óriási büszkeség, leírhatatlan érzés megnyerni a bajnoki trófeát. Történelmi idényt tudhatunk magunk mögött, először sikerült dupláznia a csapatnak, hiszen a kupában is elsők lettünk. Pedig, a koronavírus-járvány miatt a szezon elején szinte több időt töltöttünk karanténban mint a pályán – emlékezett vissza a kosaras. – Aztán december után kezdtünk egyenesbe jönni, és elkezdődött a menetelés, öt hónap alatt negyvennégy meccset játszottunk le a BL-ben, a Magyar Kupában és az élvonalban. Ez rendkívül megterhelő volt, de megérte szenvedni.

Családban marad

A Falco Szombathely történetének mindhárom bajnoki aranyérméhez köze van a Váradi-családnak. A klub első NB I-es trófeáját, 2008-ban, a jelenleg az élvonalbeli Kecskemétet irányító Váradi Kornél, Benedek bátyja emelhette a magasba. Majd 2019-ben a második, idén pedig a harmadik sikert már a csapatkapitánnyal ünnepelte az egyesület.

www.blikk.hu/sport/csapat/bajnoki-cim-falco-gyasz-donto-varadi-benedek-varadine-szarka-ildiko/5bygsmm

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?