okt 19, 2020
7 Views
0 0

A fájdalmai vitték sírba Anna nénit – A gyászoló fiú állítja: hazaküldték a kórházból Covid miatt, megölte magát az anyám

Written by

Az idős özvegyasszony fia állítja: édesanyja hiába könyörgött a kórházban az őt kezelő orvosoknak, hogy tartsák bent, mert nagyon rosszul van, a koronavírus miatt kialakult helyzetre hivatkozva végül hazaküldték. Anna néni még napokig szenvedett ágyában, majd egy éjjel úgy döntött: ezt már nem bírja tovább, véget vet életének. Sötét gondolatait tett követte, megvárta, míg mindenki elmegy a házból, majd felakasztotta magát. Másnap így talált rá fia, Sándor. A gyászoló fiú képtelen felfogni, hogy az orvosok miért nem segítettek az édesanyján. A néni utolsó szavai az őt otthonában ellátó ügyeletes orvosnak az volt: „Kérem, csináljon valamit, utaljon be a kórházba, mert felkötöm magam.”

(A legfrissebb hírek itt)

– Számomra egyértelmű, hogy édesanyám az őt ellátó orvosok hibájából halt meg – kezdte Anna néni fia, Sándor. – Hiába volt az anyukám már idős, nála szorgalmasabb, életigenlőbb nőt még soha nem láttam. Semmi gondja nem volt, míg szeptember közepén ki nem derült, hogy a gyógyszerek kikezdték a gyomrát, gyomorfekélye lett. Először savlekötőt és valami gyomorfal-erősítőt kapott. Mivel azonban a fájdalmai napról napra fokozódtak, kihívtuk az ügyeletet. Adtak neki valami injekciót, aztán mentek is az útjukra. Anyukám azonban nem lett jobban, így mentővel kórházba szállították. Innen indul az ő tragikus története – idézte fel az utóbbi heteket Csonka Sándor.

Sándor szerint ha édesanyja kap egy kis figyelmet és megkapja a szükséges kezelést, még ma is élne/Fotó: Varga Imre

Sándor szerint ha édesanyja kap egy kis figyelmet és megkapja a szükséges kezelést, még ma is élne/Fotó: Varga Imre

A gyászoló férfi szerint édesanyját nagy nehezen befektették egy osztályra, kapott infúziót, majd másnap reggel már szóltak is a testvérének, hogy hazaviheti. Anna néni kérlelte az orvosokat, hogy tartsák bent, de szavai nem hatották meg a doktorokat.

– Kerek perec megmondták, hogy a Covid miatt nem maradhat, mert négy megyéből oda szállítják az összes koronavírusos beteget. A testvérem hazahozta, és ettől kezdve anyukám egész nap jajgatott a fájdalomtól. Csak perceket bírt aludni, borzasztó volt nézni a szenvedését. Az ügyelet még kétszer kint volt, anyu fájdalomcsillapítót kapott, de a kórházba szállítást nem tartották indokoltnak. Azt mondták, a járvány miatt úgysem fogadnák. Miután legutoljára elmentek, az édesanyám megvárta, hogy éjjelre üres legyen a ház, és végzett magával. Én találtam meg reggel. Súlyos betegsége nem volt, ha picit odafigyelnek rá és megkapja a kellő kezelést, még ma is vígan élne. Most azonban a temetésére készülünk – sírta el magát Sándor.

A tragédiával kapcsolatban megkerestük az érintett kórházat is, de lapzártánkig nem válaszoltak.

Embertelen kínokkal jár

A gyomorfekélyek olyan nyílt sebhelyek, amelyek a gyomorfalon és a vékonybél felső részének belső falán jelentkeznek. A fekélyesedés leggyakoribb jele a hasfájás.

– Teljes mértékben elképzelhetőnek tartom, hogy a betegnek elviselhetetlen fájdalmai voltak a fekély miatt. A nyílt sebet marja a sav, ami rettentően kellemetlen érzés. Ha nem kezelik, akár ki is lyukadhat a gyomor – közölte dr. Kóczán István belgyógyász szakorvos.

Ha segítség kell

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is, vagy keresse fel az ongyilkossagmegelozes.hu-t

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
Újra a csúcson: a könnyebb közlekedést segíti a Huawei! (x)
Miért éri meg a hitelkártya? 9 gyakori kérdés és válasz az igénylés előtt (x)

www.blikk.hu/aktualis/belfold/covid-ongyilkos-beteg-nagydorog-hazakuldott-asszony/h12srn5

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?