máj 28, 2021
14 Views
0 0

A Facebook nem tiltja le a koronavírus mesterséges eredetéről szóló bejegyzéseket

Written by

A Facebook többé nem tiltja le a Covid-19 betegséget előidéző koronavírus mesterséges eredetét hirdető bejegyzéseket az újraindult a társadalmi vita nyomán – írja az MTI. A cég szóvivőjének közleménye szerint a Covid-19 eredetének feltárására indított vizsgálatokra tekintettel és egészségügyi szakemberekkel folytatott konzultációkat követően a jövőben sem fogják eltávolítani a Covid-19 mesterséges eredetével kapcsolatos állításokat az alkalmazásaikról.

Továbbra is együttműködünk egészségügyi szakértőkkel, hogy lépést tarthassunk a járvány folyamatosan változó természetével és rendszeresen frissítjük felhasználási feltételeinket az új tények és fejlemények tükrében”

– tette hozzá.

A szabályok megváltozását elsőként a Politico című hírportál jelentette, miután Joe Biden amerikai elnök utasítást adott szerdán a hírszerző ügynökségek vezetőinek, hogy „kettőzzék meg erőfeszítéseiket” a Covid-19 járvány eredetének feltárására, beleértve azt lehetőséget, hogy a kórokozó SARS-CoV-2 vírus egy kínai laboratóriumból kerülhetett ki.

A közösségi hálózatok üzemeltetői a járvány kitörése óta folytonos nyomás alatt állnak, hogy kiszűrjék felületeiken az a pandémiával kapcsolatos hamis információkat. A Facebook szerint eddig a felhasználási feltételek megsértése miatt több mint 16 millió félrevezető bejegyzést törölt a koronavírussal, illetve a vakcinákkal összefüggésben.

A vállalat egyébként februárban jelentette be, hogy kibővíti az alkalmazásain törlésre kerülő állítások típusainak listáját, amelyre akkor felkerültek a koronavírus mesterséges eredetével kapcsolatos tartalmak is. A Facebook szóvivője közölte, hogy a vállalat rendszeresen frissíti ezt a listát egészségügyi szakértők tanácsait követve.

A koronavírus világszerte több mint 3,6 millió halálos áldozatot követelt. A kór elsőként a kínai Vuhan városában jelent meg 2019 végén. A hét elején amerikai kormányzati tisztségviselők közölték, hogy tudomásuk van egy bizalmas hírszerzési jelentésről, amelyet Donald Trump korábbi amerikai elnök hivatali ideje alatt köröztettek kormányzati keretekben, eszerint a Vuhani Virológiai Intézet három munkatársa 2019 novemberében annyira lebetegedett, hogy kórházi kezelésre szorul. Azt azonban nem tudni, hogy az amerikai hírszerzés mennyire megbízhatónak tartja ezt az értesülést.

24.hu/tech/2021/05/28/facebook-kozossegi-media-koronavirus-mesterseges-eredet-bejegyzesek-tiltas/

Komment írása

Article Categories:
24.hu · Tech
banner

Vélemény, hozzászólás?