márc 30, 2021
10 Views
0 0

A Facebook most Kanadát fenyegette meg tiltással

Written by

A Facebook február közepén jelentette be, hogy a médiapiaci szabályozásról szóló ausztrál törvény miatt a helyi platformon nem engedélyezi használóinak a hírek megtekintését, a blokkolás pár napig tartott. A cégnek végül sikerült megállapodnia a kormánnyal a törvénytervezet módosításáról, és elkezd fizetni a felhasznált hírekért, elsőként a világ egyik legbefolyásosabb médiacégének, a News Corpnak. Pár hete úgy tűnt, hogy megismétlődni látszik a történet, de ezúttal máshol: a hasonló törvényeket fontolgató Kanadában.

A Facebook most azzal fenyegette meg a kanadaiakat, hogy náluk is letiltják a híreket, amennyiben érvénybe lépnek a javaslatok, mert „nem lesz más választás”. Erről a Facebook kanadai képviselője, Kevin Chan beszélt. Chan szerint a szabad és nyílt internet működésének alapjait rengeti meg, ha a sajtóból átvett hírekért fizetnie kell.

Jogosnak tűnik tehát a Facebook azon félelme, hogy az ausztráliai eset precedenst teremthet. Az illetékes kanadai miniszter szerint várhatóan további 10-15 országban fogadnak majd el hasonló szabályokat, szóval vélhetően nem Kanadában zajlik utoljára ez a harc.

24.hu/tech/2021/03/30/kanada-facebook-kozosseg-media-hirek-tiltasa-fenyegetes/

Komment írása

Article Tags:
· · · ·
Article Categories:
24.hu · Tech
banner

Vélemény, hozzászólás?