okt 13, 2020
7 Views
0 0

„A diákok akciója kifulladni látszik” – Vidnyánszky szerint elfáradt a SZFE-s történet

Written by

Vidnyánszky Attila volt a vendége a a Spirit FM Exkluzív műsorának, ahol beszélt az SZFE jelenlegi helyzetéről.

Ahogy azt a Blikk is megírta, az új vezetés befejezettnek tekinti a tanköztársaságot, egyben ultimátumot adtak a diákoknak, akik akár a félévüket is kockáztathatják a sztrájkkal. Egyelőre úgy tűnik, amennyiben a blokád folytatódik, először az adminisztrációt viszik ki, majd magát az oktatást is megszervezik az épületen kívül. Ennek az új helyszíne is megvan.

(A legfrissebb hírek itt)

„A Vas utca egy szimbolikus hely már, teljesen mindegy, lesz másik épület” – idézte a nyilatkozatát az ATV.

Bár egy, a csatorna műsorában vendégeskedő SZFE-hallgató épp az ellenkezőjéről beszélt nemrégiben, Vidnyánszky szerint egyre fáradnak a diákok.

A diákok akciója kifulladni látszik: egyre kevesebben vannak a tüntetéseken, egyre kisebb az őrség létszáma, elfárad ez a történet. Abban reménykedek, hátha a józan ész felülkerekedik” – vélekedett a rendező, aki szerint egyébként is mindössze 35-40 főből áll z a kemény mag, amely a tanköztársaságot hirdeti, holott az intézményben tanulók létszáma négyszáz körül mozog.

„Szerintem iszonyúan antidemokratikus, jogsértő, törvénytelen módon. Nem a mi kuratóriumunk lett jogsértően kinevezve, hanem az jogsértő, ami ott történik” – folytatta, hozzátéve: nemrégiben az egyetem szomszédságában élőktől kapott levelet, amelyben a „borzalmas” körülményekről panaszkodtak: sem pihenni, sem dolgozni nem tudnak, ráadásul a dohányfüst is ömlik az épületből.

Mindezek ellenére a kuratórium rendületlenül működik, kétszer ül össze hetente, Vidnyánszky pedig napi kapcsolatban van a kancellárral és a rektorhelyettesekkel. Mint mondja, a légkört az egészséges, kemény viták jellemzik.

„Megosztó valakivé váltam, ez a következménye annak, hogy beleálltam ezen kérdések végigcsinálásába” – jelentette ki.

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
Újra a csúcson? Ezzel rukkolt elő a Huawei (x)
Hogyan lehet olcsóbban vásárolni kozmetikumot? Íme a titok! (x)

www.blikk.hu/aktualis/belfold/szfe-vidnyanyszky-diakok-sztrajka-kifullad/d3y4bm8

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?