ápr 4, 2021
0 View
0 0

A DAC gólgazdag meccsen ért el döntetlent Zsolnán

Written by

A szlovák Fortuna Liga rájátszásában a sérülésektől sújtott DAC Zsolnára látogatott, és változatos, gólokban gazdag első félidő után döntetlent ért el. Ezzel megtartsa hatpontos előnyét a második helyen. 

Nagy küzdelemben igazságos döntetlen született (Fotó: Lelkes Ernő)

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
RÁJÁTSZÁS, 25. FORDULÓ

Zilina–DAC 3–3 (3–3) 
Zsolna, zárt kapuk mögött. Vezette:
Michal Smolák.
Zilina: Petrás – Rusnák, Kopas, Kiwior, Sluka – Gono (Myslovic, 82.), Fazlagitj, Bernát (Slebodník, 62.) – Kaprálik (Goljan, 76.), Kurminowski (Jibril, 82.), Duris. Vezetőedző: Pavol Stano.  
DAC: Jedlicka – Sommer, Müller, Kruzliak, Davis – Blackman (Moumou, 84.), Christie-Davies, Balic, Andzouana (Divkovic, 76.) – Nebyla (Friede, 69.), Ramírez. Vezetőedző: Bernd Storck.
Gólszerző: Duris (30., 41.), Kurminowski (36. – 11-esből), ill. Ramírez (22., 45+1.), Balic (33.)

ÖSSZEFOGLALÓ 

Hamarosan…

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+3. perc: Vége a meccsnek, a döntetlennel a zsolnaiak nem tudtak közelebb férkőzni a DAC-hoz. 3–3
90. perc: Két perc a hosszabbítás.
83. perc: Blackman
maradt nagyon egyedül a zsolnai tizenhatoson belül, ellőtte de nagyon rosszul. Az eset után ápolni kellett a DAC támadóját, majd le is cserélték.
82. perc: A szabadrúgás ígéretes helyről jöhetett, de a kivitelezés pocsék volt.
81. perc: Müller kapott sárga lapot, mert felrúgta az őt kicselező Slukát.
74. perc:
A második félidő eddig jóval eseménytelenebb, mint az első volt, de a DAC valamivel veszélyesebben játszik.
66. perc: Blackman tesztelte egy újabb veszélyes lövéssel Petrás, aki kivédte az éles szögből megeresztett labdát.
63. perc: Andzouana lőtt egészen éles szögből, de Petrás könnyen védett.
58. perc: Nebyla kapott sárga lapot, mert felrúgta Kurminowskit.
54. perc: Ezt megúszta a DAC! Sokáig nem tudott felszabadítani a vendégcsapat, a zsolnaiak keresték a lövőhelyzetet, végül Gono meg is találta, csípős kis suhintását nagy bravúrral mentette Jedlicka.
50. perc:
Jobb oldali zsolnai szöglet után röviden fejelték ki a dunaszerdahelyi védők, de a hazaiak távoli lövése semmilyen veszélyt nem jelentett.
46. perc: Elkezdődött a második félidő.

ELSŐ FÉLIDŐ

45+1. perc: Vége az első félidőnek, potyognak a gólok, az állás egyelőre döntetlen. 3–3
45+1. perc: HIHETETLEN, EGYENLÍTETT A DAC! Ramírez került megint helyzetbe a tizenhatoson belül, majd 6 méterről kissé jobbról óriási, védhetetlen lövést küldött a léc alá. 3–3
45. perc: Ramírez
akrobatikus mozdulattal akart 5 méterről gólt szerezni, de az ollózása elpattogott a bal alsó mellett.
41. perc: Igazából három lehetősége volt a Zilinának, de a gyenge dunaszerdahelyi védekezés miatt mindegyikből gól lett. 
41. perc: GÓÓÓÓL! MÁR A ZSOLNA VEZET! Megint a jobb oldalon sikerült megkavarni a DAC védelmét, Bernát egy csel után beadott, a beadásra érkezett Duris, aki egész egyszerűen lefejelte a jobb helyzetben lévő védőjét, Sommert, és 6 méterről a jobb alsóba bólintott. 3–2
36. perc: GÓÓÓL! MEGVAN AZ EGYENLÍTÉS! A tizenegyest Kurminowski végezte el, és roppant magabiztosan lőtt a jobb felsőbe. 2–2
35. perc: TIZENEGYES A ZILINÁNAK! Kaprálik
esett el Christie-Davis mellett a tizenhatoson belül. Videóztak… Jogos, jöhet a tizenegyes.
33. perc: GÓÓÓL! ÓRIÁSI DAC-GÓL! Balic hozta fel a labdát a zsolnai tizenhatos bal sarka közelében, nem léptek ki rá, ő pedig kicsit befelé húzott, majd 18 méterről, jobbról hihetetlenül pontosan csavart a bal felső sarokba. 1–2
30. perc:
Aki látta a DAC meccseit az utóbbi időben, az tudja, hogy meglehetősen „szellős” a védelem, ezúttal is hárman nézték a labdát, így maradhatott egyedül Duris.
30. perc: GÓÓÓÓL! EGYENLÍTETT A ZILINA! Rusnák tűnt fel a dunaszerdahelyi tizenhatoson belül, csatárokat megszégyenítő módon cselezett, majd laposan középre gurított, középen a védők nem tudtak menteni, így jutott el a labda Durishoz, aki teljesen egyedül maradt a bal oldalon, és könnyedén lőtt az üresen hagyott kapuba. 1–1
27. perc: Újabb nagy helyzet a zsolnai kapu előtt!
Előbb Balic passzáról alig maradt le Blackman, majdnem szabadult fel a hazai kapu, bal oldali beadás után Nebyla fejelt 6 méterről a lécre.
22. perc: GÓÓÓÓL! VEZET A DAC! Ramírez kapott jó labdát a tizenhatos bal sarka közelében, a keresztezni próbáló védő elcsúszott, Ramírez pedig 9 méterről a kifutó kapus mellett elcsavarta a labdát, amely a bal alsóban kötött ki. 0–1
20. perc:
Az utóbbi percekben főleg a DAC támadott, de inkább a középpályán küzdöttek egymással a csapatok.
12. perc: Megint Ramírez került helyzetbe, ezúttal 5 méterről gyengén fejelt, éppen Petrás kezébe.
9. perc: Ramírez tűnt fel a zsolnai tizenhatos előterében, kicsit dadogott nála a labda, de így is el tudta lőni, Petrás elkapta a pattogós lövést.
8. perc: Megint Fazlagitj volt aktív, a lövését Jedlicka biztosan fogta.
6. perc: Fazlagitj szép csel után 16 méterről kapura csavart, a labda talán arasznyival ment el a jobb felső mellett. Jedlicka szemmel irányította a labdát…
2. perc: Ramírez kapott jó indítást a jobb oldalon, betört a tizenhatoson belülre, de egyre inkább kisodródott, végül 7 méterről, elég éles szögből megeresztett egy lövést, amelyet Petrás védett.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a Zsolna sárga-zöldben, a DAC szürke-feketében játszik.

ELŐZMÉNYEK

2017. május 27. óta először áll ki magyar játékos nélkül a DAC, amely vasárnap a Zsolna vendége lesz a Fortuna Liga rájátszásában.

A jelenlegi keretben Kalmár Zsolt, Schäfer András és Vida Máté szerepel, csakhogy mind a hárman sérültek (mint beszámoltunk róla, szombaton eldőlt, hogy Kalmár lemarad a nyári Európa-bajnokságról). Rendkívül fontos a hétvégi összecsapás, a hazaiak csupán 6 pontra vannak a második helyezett dunaszerdahelyiektől.

A zsolnai találkozó érdekessége lesz a videobíró használata. A Fortuna Ligában ezen a hétvégén vezették be a VAR-t, egyelőre fordulónként két tv-s meccsen alkalmazzák. A szombati Slovan–Aranyosmarót (4–1) csatán mutatkozott be, s vasárnap a DAC mérkőzésén lesz szerepe.

„Szerintem fontos a videobíró bevezetése, hogy a labdarúgás még igazságosabb legyen. A játékvezetőnek továbbra is úgy kell tevékenykednie, mint eddig, a videobírónak pedig támogatnia kell őt” – nyilatkozta a dunaszerdahelyiek honlapján Bernd Storck vezetőedző.     

www.nemzetisport.hu/minden_mas_foci/fortuna-liga-zilina-dac-2818937

Komment írása

Article Categories:
nemzetisport
banner

Vélemény, hozzászólás?