ápr 14, 2021
9 Views
0 0

A covid-oltás után halt meg az édesanya: négy gyermeke gyászolja Katalint, akit 10 nap alatt gyűrt le a betegség

Written by

Katalint a kínai vakcinával oltották be még március elején, aminek nagyon örült, hiszen úgy hitte, már az első oltás is csökkentheti annak veszélyét, hogy egy esetleges fertőzés esetén súlyos állapotba kerüljön.

(A legfrissebb hírek itt)

– A védettség valószínűleg még nem alakult ki nála. Egy héttel az oltás után elkapta a betegséget, amely hamar ledöntötte őt a lábáról. Napokig csak aludt, de eleinte még nem aggódtunk – kezdte a történetüket Kriszta.

Ez is érdekelheti: Négy eltitkolt halálesetre derült fény a Szputnyik V vakcina kapcsán

Katalin pedikűrösként a vendégeiért aggódott. Boldog volt, hogy oltást kapott, de a védettség még nem alakult ki nála

Katalin pedikűrösként a vendégeiért aggódott. Boldog volt, hogy oltást kapott, de a védettség még nem alakult ki nála

Az asszony szívbetegséggel küzdött, ám gyermeke szerint nagyon erős volt

– Édesanyámnál nem ismertem erősebb nőt. Rengeteg csapás érte az élete során, de mindig kitartott. A gyerekei is azt tanulták tőle, hogy soha nem szabad feladni. Amikor kórházba került, még akkor is a vendégei miatt aggódott, pedikűrösként dolgozott. Szentül hitte ő is, mi is, hogy túléli a betegséget – folytatta Kriszta. Ahogy teltek a napok, Katalin állapota egyre rosszabb lett. Végül ő maga kérte, hogy tegyék lélegeztetőgépre. Az orvosok mindennap felhívták Krisztát, hogy az édesanyja állapotáról beszámoljanak. Az egész család megrendült, amikor megtudták, hogy háromszor kellett újraéleszteni Katalint. Minden alkalommal visszahozták, az állapota egészen a halála napjáig stabil volt.

Kriszta az utolsó pillanatig hitt benne, hogy az édesanyja felépül, de elvesztette őt /Fotó: Grnák László

Kriszta az utolsó pillanatig hitt benne, hogy az édesanyja felépül, de elvesztette őt /Fotó: Grnák László

– Az intenzív osztályon többször is meglátogattuk. Beszéltünk hozzá, reméltük, hallja és érzi, vele vagyunk, várjuk őt haza. Tetőtől talpig védőruházat volt rajtunk, a beöltözés maga több időt vett igénybe, mint ameddig tartott a látogatás. A kórházban erejükön felül dolgoztak az orvosok és a nővérek. Oszlopokban álltak a szkafanderek, semmiből sem szenvedtek hiányt. Mindent megtettek az édesanyámért, de a koronavírus erősebbnek bizonyult. Március 16-án megállt a szíve. Másnap jött meg a plasztikkártya, a védettségi igazolvány, ami azért szíven ütött minket – érzékenyült el Kriszta.

Ez is érdekelheti: Belehalt a koronavírus-fertőzésbe egy 16 éves lány Magyarországon

Katalin imádta az életet, motorozott, a munkája mellett pedig folyamatosan verseket írt. Búcsúztatóján is egyik művét olvasták fel gyermekei.

– Ez a vírus nem válogat. A kristálytiszta kommunikáció ezekben az időkben elengedhetetlen. Mind a vakcinákról, mind a védettségről egyenesen kell beszélni, mert emberéletek múlhatnak rajta – zárta a gyászoló nő.

Két hét után működik

Nem Katalin az első, aki a vakcina beadása után elhunyt koronavírusban. Darabos Béla, a Vas megyei Bozsok független polgármestere az oltás után három héttel halt meg. A Pécsi Tudományegyetem a honlapján közölte dr. Botz Lajos professzornak, a PTE Klinikai Központi Gyógyszertárának és Gyógyszerészeti Intézetének vezetőjének az írását. Eszerint az oltás nem hat az első 14 nap lejárta előtt, hiszen a szervezetnek, az immunrendszernek egy új képességet kell megtanulnia.

Ez is érdekelheti: „Egy hét alatt vitte el a lányaimat a covid” – A könnyeivel küszködve beszélt a tragédiáról Ildikó: négy gyermek maradt félárván a fiatal testvérek után

Cseréje le autóját biztonságosabbra!

Itt a rossz idő, ha finanszírozást keres autócseréhez, a Bank360 autóhitel kalkulátorával könnyen összehasonlíthatja különböző bankok ajánlatait.

EXTRA AJÁNLÓ
Így öltözzünk kiránduláshoz, hogy kényelmes legyen (x)
A Rossmann is készül a Glamour-napokra! Részletek az akciós újságban (x)

www.blikk.hu/aktualis/belfold/koronavirus-vakcina-meghalt-asszony-lanya-szerint-nem-volt-vedett/nh4pjws

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?