márc 30, 2021
6 Views
0 0

A briteknél is kezd normalizáldóni az élet, miközben mások szigorítanak Európában

Written by

Az oltási kampány hatására folyamatosan és jelentősen javulnak a járványügyi adatok az Egyesült Királyságban, ahol ezért feloldották a szigorú intézkedéseket. Közben a brit variáns újabb mutációjának elterjedése miatt március végétől csak negatív teszttel lehet kiutazni Ausztriában Észak-Tirolból. Szlovénia is szigorított határátlépési feltételein, a beutazáshoz a határon 48 órásnál nem régebbi PCR-tesztet kell felmutatni. Az ATV Híradó riportja.

Egyesült Királyság

Feloldották a legszigorúbb járványügyi intézkedéseket Angliában. Most már nem csak a legindokoltabb esetben vagy munkavégzés miatt hagyhatják el az emberek az otthonaikat. A távolságtartási szabályok betartása mellett szintén megnyitottak a kültéri sportlétesítmények, köztük az uszodák.

“Nagyon boldog vagyok. Kiskorom óta mindig úsztam, úgyhogy most visszatérhettem a komfortzónámba. Főleg úgy, hogy tizenegyedikesként most a vizsgákon stresszelek. – mondta egy brit lány.

Az országban már több mint 30 millió koronavírus elleni vakcina első adagját adták be.

Koronavírus: Óvatosan lazítanak több országban

Franciaország

Rendőrök járőröznek a Szajna partjain Párizsban, hogy rávegyék a jó idő miatt tömegesen összegyűlt embereket a távolságtartásra.

Az országban a fertőzőbb brit vírusvariáns okozta harmadik hullámban a korábbinál nagyobb a súlyos megbetegedések aránya, amelynek száma napról napra nő. A francia államfő ezért egy lapinterjúban nem tartotta kizártnak, hogy újra szigorításokat vezetnek be.

Miután Franciaországban súlyosbodott a járványügyi helyzet, a német határátkelőkön a rendőrök szúrópróba-szerű ellenőrzést végeznek. Az autósoknak negatív tesztet kell felmutatniuk. A hatóságok hangsúlyozták, hogy az uniós határokon belül senkit nem fordítanak vissza, csak a legközelebbi tesztelési központ felé irányítják őket.

Szlovákia

Szlovákiában közben lemondott a szlovák miniszterelnök, miután az országban a kormányválságot okozott, hogy a koalíciós partnerei kihagyásával döntött az orosz vakcina vásárlásáról.

Izrael

Izraelben már a lakosság több mint fele megkapta a koronavírus-elleni oltás mindkét dózisát, ezért a járványügyi szabályokat enyhítették.

“Étteremben ünnepelhetem a születésnapomat a gyermekeimmel és unokáimmal, már visszatérhettünk többé kevésbé a normális élethez” – mondta egy korábban Londonban élő nyugdíjazott orvos.

A Pészah zsidó ünnep idején imafülkéket építettek ki a jeruzsálemi Siratófalnál. Az ünnepen tradicionálisan több ezer ember szokott részt venni, most azonban a járványhelyzetre való tekintettel ezt két eseményre bontották, amelyeken több százan vehettek részt.

atv.hu

Ajánlom www.atv.hu/kulfold/20210329-a-briteknel-is-kezd-normalizaldoni-az-elet-mikozben-masok-szigoritanak-europaban

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?