Sze 30, 2020
10 Views
0 0

A britek napi félmillió Covid-tesztre készülnek

Written by

Nagy-Britannia jó úton halad, hogy október végéig 500 ezerre emelkedjen a naponta elvégezhető koronavírus-tesztek száma – mondta Boris Johnson brit miniszterelnök.

Hozzáfűzte: 

a fejenkénti napi tesztelési kapacitás már most meghaladja Németországét, Franciaországét és Spanyolországét.

A koronavírus-betegek kezelésére külön felépített és berendezett hét nagy-britanniai kórházban több mint kétezer ágy vehető igénybe szükség esetén – tudósított a távirati iroda. A brit kormányfő jelezte azt is: négy hónapra elegendő raktárkészlet van az egészségügyi ellátórendszer dolgozóinak beszerzett maszkokból, szemvédőkből, steril köpenyekből, valamint az ellátáshoz szükséges egyéb védőeszközökből.

A brit miniszterelnök következő hetei a felépülésről szólnak majd.

A brit egészségügyi minisztérium szerda esti adatai szerint az elmúlt 24 órában 7108 új fertőzést azonosítottak szűrővizsgálatokkal. Ez volt a második olyan nap egymás után, amikor meghaladta a hétezret az újonnan kiszűrt fertőzések száma. Áprilisban, a nagy-britanniai koronavírus-járvány tavaszi tetőzése idején 6500 körüli új fertőzést szűrtek ki naponta. Nagy-Britanniában eddig 22,2 millió koronavírus-tesztet végeztek el; szerda estig ezek közül több mint 453 ezer esetben lett pozitív az eredmény. A koronavírus-járvány halálos áldozatok száma több mint 42 ezer Nagy-Britanniában. 
   

index.hu/kulfold/2020/09/30/boris_johnson_oktober_vegen_mar_napi_felmillio_teszt/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Index.hu · Külföld
banner

Vélemény, hozzászólás?