ápr 28, 2021
5 Views
0 0

A brit szakszervezetek megvizsgálnák, hogy ki felelős a dolgozók haláláért

Written by

A brit Szakszervezetek Kongresszusa (TUC) annak érdekében kezdeményezett nyilvános vizsgálatot, hogy kiderüljön: ki felelős annak a körülbelül 15 ezer, munkavállalási korú embernek a haláláért, aki életét vesztette a koronavírus-járványban. 

Kifejtették: a halálozási adatok szerint a férfiak közül elsősorban azok lehettek veszélyben, akik a gyárakban, biztonsági cégeknél, az egészségügyben és vendéglátásban dolgoztak. A nők esetében szintén a gyári és az egészségügyi dolgozók voltak a legnagyobb veszélynek kitéve.

A vizsgálat ahhoz szükséges, hogy kiderüljön: a halálozások miatt terheli-e felelősség a munkáltatókat vagy a kormányzatot

– írták. 

Bejelentésükkel arra is reagáltak, hogy Boris Johnson miniszterelnök néhány tanácsadója nemrég azt állította: a kormányfő a harmadik hullám idején hevesen ellenezte a lezárásokat, a döntéseket késve hozta meg és emiatt számos áldozatot szedett a koronavírus. 

A miniszterelnöki hivatal korábban azt ígérte: ki fogják vizsgálni, hogy követtek-e el hibákat a védekezésben, de erre még hónapokat kell várni, mert most nincs rá idejük. 

index.hu/kulfold/2021/04/28/mar-tobb-mint-148-millio-fertozott-van-a-vilagon/a-brit-szakszervezetek-megvizsgalnak-hogy-ki-felelos-a-dolgozok-halalaert/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Index.hu · Külföld
banner

Vélemény, hozzászólás?