ápr 28, 2021
2 Views
0 0

A brit kormány 60 millió Pfizer-vakcinát rendelt hatáserősítő oltásnak

Written by

A brit kormány további 60 millió adagot rendelt a Pfizer és a BioNTech által fejlesztett koronavírus elleni vakcinából arra a célra, hogy ezeket az első két adag hatását erősítő harmadik vakcinadózisként adják be a lakosságnak – mondta szerdán Matt Hancock brit egészségügyi miniszter.

Hancock a Downing Streeten tartott sajtótájékoztatóján elmondta, több mint egy éve dolgoznak a hatáserősítő oltási program összeállításán, ami a terveik szerint ősszel indulhat el. A miniszter kijelentette: a 60 millió adag Pfizer/BioNTech-vakcinát „más oltóanyagokkal együtt” még az idén használni kezdik egy országos hatáserősítő oltási program keretében. A várakozások szerint a legveszélyeztetettebb csoportoknak fognak felajánlani egy újabb oltást.

A miniszter bejelentésre az után került sor, hogy az angol népegészségügyi szolgálat, a Public Health England új adatai szerint egy újabb oltás akár a felére is csökkentheti a vírus terjedésének valószínűségét.

Hancock egyelőre nem részletezte, hogy a Pfizer–BioNTech-oltóanyag mellett mely gyártóktól rendelnek újabb dózisokat erre a célra. Nagy-Britannia eddig 40 millió adag Pfizer-vakcinát rendelt, ezen kívül még az AstraZeneca és a Moderna által fejlesztett oltóanyagokat használják. (BBC, MTI)

telex.hu/koronavirus/2021/04/28/nagy-britannia-60-millio-adag-pfizer-vakcina-hataserosito-oltas

Komment írása

Article Categories:
Hírek
banner

Vélemény, hozzászólás?