okt 15, 2020
15 Views
0 0

A brazil rendőrök Bolsonaro szövetségesének a fenekében akadtak rá bankjegyekre egy házkutatás során

Written by

Rendkívüli hírlevél

Amit azonnal tudni kell

A szélsőjobboldali brazil elnök, Jair Bolsonaro kísérlete, hogy magát a korrupcióellenes harc vezetőjének állítsa be, ismét csapást szenvedett, miután a rendőrség egy rajtaütés során az elnök közeli szövetségesének fenekében akadt rá némi készpénzre, írja a Guardian brazil lapokra hivatkozva. 

A helyi sajtó információi szerint Chico Rodrigues otthonában jelentek meg a rendőrök. A férfi a brazil képviselőház vezető-helyettese. A rendőrségi razzia egy nagyobb nyomozás része volt, mely során a hatóságok a koronavírus-járvány elleni védekezés során jogszerűtlenül felhasznált pénzek után kutatnak. 

Bolsonaro fia, Eduardo Bolsonaro és Chico Rodrigues 2019-benFotó: Mateus Bonomi/AGIF via AFP

Az Estado de São Paulo két forrás alapján ír arról, hogy több mint 30 ezer brazil real, azaz átszámítva több mint 1,66 millió forintnyi készpénz volt Rodrigues alsónadrágjába tömve, ennek egy része egyenesen a farpofák közé szorítva. Az információt elsőnek egy konzervatív lap, a Revista Crusoé közölte, ők forrásuk alapján arról írtak, hogy volt olyan papírpénz, amit bélsárnyomokkal együtt tudtak lefoglalni a rendőrök. 

Miután a rendőrök megtalálták a pénzt, a beszámolók szerint Crusoé is elismerte, hogy ez bizony egy kínos jelenet. De tagadja, hogy bármi jogsértőt elkövetett volna, szerinte politika ellenfelei akarják besározni a nevét. A 69 éves politikus hangsúlyozta, hogy sosem kapcsolódott semmiféle botrány a nevéhez. Nem meglepő módon a történet rövid időn belül nagyon felkapottá vált a brazil közösségi oldalakon, a #PropinaNaBunda hashtag, ami kb. a kenőpénz a seggbenként adható vissza, rövid idő alatt rengeteg helyen tűnt fel. 

A Guardian cikke megjegyzi, hogy Bolsonaro többek között a korrupció elleni fellépést ígérve került hatalomra, de 2018-as megválasztása óta bőven kísérték hivatalát botrányok. Többek között egyik fia, a szintén politikus Flávio Bolsonaro esetében is felmerült a vád, hogy részese egy régebb óta működő, nagyívű korrupciós hálózatnak.

Lépj be a Körbe október 20-ig, hogy október végén neked is küldjünk egy tiszteletpéldányt.


Belépek

444.hu/2020/10/15/a-brazil-rendorok-bolsonaro-szovetsegesenek-a-fenekeben-akadtak-ra-bankjegyekre-egy-hazkutatas-soran

Komment írása

Article Categories:
444 · Külföld
banner

Vélemény, hozzászólás?