ápr 8, 2021
5 Views
0 0

A börtönbe zárt Navalnij egyre kevésbé érzi lábait és kezeit

Written by

Egyre rosszabb fizikai állapotban van Alekszej Navalnij, aki a börtönben egyre nehezebben érzi kezeit és lábait – írja a BBC.

A politikus-aktivista ügyvédje, Vadim Kobzev elmondta: gerincsérvet is diagnosztizáltak Navalnijnál, aki a múlt héten éhségsztrájkba kezdett, hogy megfelelő kezelést kapjon panaszaira.

Szerdán az ügyvédje meglátogatta Navalnijt a börtönbe, akiről azt mondta: tud sétálni egyedül, de fájdalmat érez közben, ami aggodalomra ad okot.

Navalnijt január 17-én Moszkvában őrizetbe vették, amikor hazatért Berlinből, ahol kórházi és rehabilitációs kezelést kapott, miután több nyugati laboratórium egybehangzó szakvéleménye szerint augusztusban Oroszországban megmérgezték.

Február 2-án egy moszkvai bíróság letöltendőre változtatta a Navalnijra az úgynevezett Yves Rocher-ügyben korábban kiszabott felfüggesztett szabadságvesztést. Az ítélet értelmében Navalnijnak a korábban házi őrizetben eltöltött idő figyelembe vételével a rá kirótt három és fél évből valamivel több mint két és fél évet kell letöltenie. A politikus őrizetbe vétele és letöltendő szabadságvesztésre ítélése miatt január végén és február elején a hívei három, engedély nélküli tömegtüntetést szerveztek az országban. Ezeknek több mint tizenegyezer részvevőjét vették őrizetbe a hatóságok.

24.hu/kulfold/2021/04/08/navalnij-borton-putyin-fajdalom/

Komment írása

Article Categories:
24.hu · Egészség
banner

Vélemény, hozzászólás?